Pelicansissa hyökännyt ja talvella läpimurtonsa Liigassa tehnyt Niko Kivelä vaihtaa Lahden Poriin ja Ässiin. Poriin matkaa myös Mestiksestä saapuva sarjan tuore pronssimitalisti Miro Mäkinen. Päättyneenä talvena Liigassa viimeiseksi jäänyt joukkue tiedotti sopimuksista nettisivuillaan.

Kivelä sivalsi 44 runkosarjan koitoksessa tehot 12+3=15. Pudotuspeleissä tehoja ei syntynyt. Kivelän sopimus on mallia 2+1 ja sopimuksen viimeisen vuoden optio on seuralla.

– Niko on niitä kavereita, jotka laittavat aina oman egon syrjään yhteisen edun tieltä. Hän on kulkenut kovan prässin läpi Lahdessa viimeisen viiden kauden aikana. Niko on joutunut taistelemaan tilastaan ja paikastaan viime vuodet ja hän ollut vähän Mestis-hississä koko ajan. Uskomme, että pystymme tukemaan ja auttamaan häntä pelin kanssa, kun annamme työrauhaa, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

– Nikon luonteessa on paljon rohkeuteen ja aktiivisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Hän on kova kilpailija, kamppailija ja hän liikkuu hyvin. 11 maalin tekeminen tasakentällisin 12 minuutin keskimääräisellä jääajalla kertoo erikoisosaamisesta, Kerttula jatkoi viitaten päättyvän kauden tilastoihin.

Kivelän lisäksi lähivuosina Lahdesta Poriin ovat vaihtaneet voimapakki, ja menneellä kaudella Tapparaa edustanut Ben Blood sekä hyökkääjä Aleksi Rekonen.

Mäkinen saapuu Poriin kaksivuotisella sopimuksella. Urallaan 10 KHL-ottelua Jokereissa pelannut Mäkinen tulee Ässiin lähteltä kaupunkia, Mestiksen tuoreesta turkulaisesta pronssijoukkue TUTOsta.

Mäkinen iski 40 koitoksessa tehot 12+9=21. Pronssimitaliin päättyneissä pudotuspeleissä Mäkinen pelasi 10 kamppailua pistein 4+3=7.

– Miro on tosi tehtäväsuuntautunut persoona. Hänellä on hyvä kyky omaksua ja oppia uusia asioita. Lisäksi hän on todella valmennettava ja kilpailullinen kaveri.

LUE MYÖS: IS: Tappara menettää kärkihyökkääjänsä – edessä siirto Saksan huippuseuraan!