Winnipeg Jetsin kausi päättyi joukkueen nimilistan huomioiden varsinaiseen katastrofiin St. Louis Bluesin lähetettyä joukkueen kesälomille NHL:n pudotuspelien avauskierroksella voitoin 4-2.

Vaikean kauden pelannut Patrik Laine kertoi joukkueen pelaajien perinteisissä kauden päätöshaastatteluissa kärsineensä koko kauden ajan sitkeästä selkävammasta, mikä osittain hidasti miehen pistetehtailua.

Lisäksi juuri 21 vuotta täyttänyt suomalainen kertoi kärsineensä pudotuspeleissä nivusvammasta, joskaan suomalaistähti ei halunnut käyttää niitä tekosyinä viime kausia vaisummille esityksilleen.

– Minulla on ollut sitä samaa (selkävaivoja) myös aiempina vuosina. Ne alkoivat taas tällä kaudella. Se ei kuitenkaan ole mikään tekosyy. Pystyin silti pelaamaan. Olen tehnyt töitä selkävaivan kanssa jo muutaman vuoden ajan, mutta se näyttää tulevan aina takaisin. En tiedä, miksi. Yritän huoltaa sitä nyt pitkän kesän aikana ja toivon, ettei sama toistuisi ensi kaudella, Laine kertoo.

Nivusvaiva iski puolestaan ennen kauden päättänyttä kuudetta pudotuspeliä.

– Kun menin 6. pelin alkulämmöille, en ollut varma, miten se reagoi. Se tuntui kuitenkin tarpeeksi hyvältä, joten päätin pelata ja yrittää auttaa joukkuetta voittoon, mies juttelee.

Laine iski tällä kaudella runkosarjassa 30 maalia ja 20 maalisyöttöä. Pudotuspeleissä suomalainen tehtaili tehot 3+1. Lainetta ei nähdä kevään MM-kisoissa.

LUE MYÖS: Pekka Rinteen ja kumppaneiden kausi päättyi karulla tavalla NHL:ssä – Leijonille luvassa todellinen jättipotti?

LUE MYÖS: Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen taituroivat komean maalin – Carolina venymässä ihmeeseen hallitsevaa mestaria vastaan?