Kun Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen saalisti varhain lauantaiaamuna yhden syöttöpinnan 2-4-tappioon päättyneessä pudotuspelien 2. kierroksen avausosassa San Jose Sharksia vastaan, nosti suomalainen kevään pistesaldonsa jo lukemiin 5+5=10.

Koska nuo pisteet ovat syntyneet vain kuudessa ottelussa, on Nousiaisten lahja historiallisen kovassa tikissä kautta seurahistorian. Hän on vasta toinen pelaaja koko 2000-luvulla, joka on pystynyt saalistamaan vähintään kymmenen pinnaa joukkueen kuudessa ensimmäisessä pudotuspeliottelussa.

StatsCentre

@StatsCentre
Assisting on his team's 2-1 goal, Mikko Rantanen is only the 2nd @Avalanche player since 2000 to get 10+ points through the team's first 6 games of a playoff year (Other: Nathan MacKinnon, 2014)

Aiemmin samaan pystyi nykyinen joukkuekaveri ja supertähti Nathan MacKinnon vuonna 2014. Tällä hetkellä liekeissä oleva Rantanen miehittää pudotuspelien pistepörssissä komeasti kolmatta sijaa.

Nuorten maailmanmestarin vire ei riittänyt voittoon yöllä. San Jose vei avausosassa voiton numeroin 5-2, vaikka Colorado painoi niin ensimmäisen kuin toisenkin erän alkuminuuteilla vierasjohtoon.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Yhdysvalloille jälleen hurjia vahvistuksia! Kolme NHL-tähteä lähtee MM-kisoihin