JYPistä tuttu David Tomasek on saanut uuden vauhdin kaudelleen Tshekin maajoukkueen matkassa.

Nuori kiekkotaituri taistelee tosissaan MM-kisapaikoista. Hyökkääjä on iskenyt tasaisesti tehoja joukkueensa harjoituspeleissä – alla on jo kuusi peliä tehoin 6+6. Lukemat nostavat Tomasekin joukkueensa tehokkaimpien nimien joukkoon.

Otteet ovat olleet vakuuttavia. Voi siis sanoa, että Tomasek on haudannut Liiga-kauden pettymyksensä taakseen. 22-vuotias kiekkotaituri aloitti kautensa Liigassa pirteästi – keväästä muodostui lopulta iso pettymys: tshekki sai keväällä melkoisesti kritiikkiä ja jäi ratkaisupelien yhteydessä päävalmentaja Risto Dufvan koirankoppiin.

Sen myötä peliaika vaihteli otteluiden välillä todella paljon. Välillä Tomasek löysi itsensä myös katsomossa. Samalla tehot katosivat – hyökkääjä iski kauden 10 viimeisessä pelissään vaatimattomat tehot 2+1.

Tomasek ei ole pelannut urallaan vielä aikuisten MM-kisoissa. Mikäli otteet jatkuvat yhtä pirteinä, on nuorukainen lähellä kisapaikkaa Slovakian turnaukseen. Jääkiekon MM-kisat alkavat 10. toukokuuta.

JYPin ja Tomasekin nykyinen sopimus kattaa myös ensi kauden. Sen myötä nuori kiekkotaituri nähdään myös ensi kaudella Liigassa.