HELSINKI. Kokenut Tuomo Ruutu on päässyt seuraamaan lähietäisyydeltä NHL-superlupaus Kaapo Kakon lentoa tämän kauden aikana.

Nuorten Leijonien valmennustiimiin kuulunut ex-NHL-tähti näki läheltä, kun nuori kiekkotaituri ratkaisi MM-kullan Nuorille Leijonille.

Nyt TPS-lupaus viilettää Leijonien A-maajoukkueessa. Ruutu ei ole yllättänyt, kuinka hyvin nuorukainen on hypännyt mukaan MM-leiriryhmään.

– Hän on ainutlaatuinen lahjakkuus. Se palo, jolla hän haluaa tulla jatkuvast paremmaksi – ei voi sanoa, että olisi yllättänyt, Ruutu summaa Leijonat.comille.

Ruutu nostaa Kakon pelistä esille kiinnostavan yksityiskohdan. 18-vuotiaan hyökkääjän kehitysksestä kertoo paljon se, kuinka paljon peli on muuttunut pelkästään tämän kauden aikana.

– Se on silmiinpistävää, miten hänen pelinsä on kehittynyt pitkin kautta. Hän oli huima pelaaja jo alkukaudesta, mutta sen jälkeen tahti on vain kiihtynyt.

Heti NHL:ään?

Kakko antaa kevään mittaan näyttöjä Leijonille sekä jo NHL-seuroille. Nuorukaisen on arvioitu varattavan kesän tilaisuuden kärkivuoroilla.

Sen jälkeen Kakolla on edessään uusi ura Pohjois-Amerikassa. Ruudulla on hyvä perspektiivi pienen kaukalon vaatimuksista. Konkari uskoo, että nuorukainen on heti syksyllä valmis taalajäille.

– Uskon! Hänen suurin vahvuutensa on valtava rakkaus jääkiekkoa kohtaan. Hänellä on valtava palo tulla paremmaksi, Ruutu pohtii.

Oli tuleva NHL-seura lopulta mikä tahansa, on Kakolla heti kaikki saumat ottaa pelipaikka heti kovasta seurasta.

– Näkisin, että hänet on tehty pieneen kaukaloon. Ne kädet ja näppäryys pienessä tilassa… se on sellaista, jota en ole nähnyt monella pelaajalla! Hyvä laukaus kruunaa koko paketin.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo