Upeaa tulokaskautta Dallas Starsin riveissä pelaava Miro Heiskanen ei mahtunut kärkikolmikkoon NHL:n julkistettua ehdokkaansa vuoden tulokkaan titteliin.

19-vuotiasta suomalaistähteä jääminen ulkopuolelle kovan ikäluokan kärkikolmikosta ei näyttänyt sen kummemmin hetkauttavan, vaan mies sivalsi valitsijoita varsin napakalla kommentilla.

– Ei kiinnosta. He (finalistikolmikko) ovat myös hyviä pelaajia. Minulla on hauskaa täällä pudotuspeleissä, Heiskanen napautti viitaten ottavansa joukkueen menestyksen ennen henkilökohtaisia palkintoja.

Heiskanen iski 82 runkosarjaottelussa tehot 12+21=33. Pudotuspeleissä mies on pelannut toistaiseksi isoimmat minuutit joukkueestaan.

Calder-kisan finalistikolmikosta kauttaan NHL:ssä jatkaa ainoastaan St. Louis Bluesin maalivahti Jordan Binnington. Sen sijaan ruotsalaiskaksikko Rasmus Dahlin (Buffalo Sabres) ja Elias Pettersson (Vancouver Canucks) ei onnistunut johdattamaan joukkojaan pudotuspeleihin. Petterssonin kausi jatkuu Ruotsin paidassa Slovakian MM-jäillä.