Carolina Hurricanesin suomalaispelaajat ottivat jälleen roolia joukkueen haettua jo toisen kiinnityksen NHL:n itäisen konferenssin finaalipaikkaan 1-2-vierasvoitolla New York Islandersista.

Suomalaisista pisteille ylsivät kolmannen erän ensisekunneilla syntyneen avausmaalin toiseksi syöttäjäksi merkattu Saku Mäenalanen sekä voittomaalin alustanut Teuvo Teräväinen.

Hurricanes-leirissä riittää kuitenkin huolia kahden ensimmäisen pelin voitoista huolimatta. Tummia pilviä Canes-leiriin toivat ykkösmaalivahti Peter Mrazekin, puolustaja Trevor van Riemsdykin sekä kätensä loukkanneen Mäenalasen loukkaantumiset kesken ottelun. Mäenalasen odotetaan olevan sivussa tositoimista 10-14 päivää. Van Riemsdykin kohdalla koko kausi lienee ohi miehen kärsittyä olkapäävamman. Mrazekin tilannetta arvioidaan päivittäin.

Kun sivussa ovat jo ennestään hyökkääjistä Andrei Svetshnikov sekä Jordan Martinook, joutuu Hurricanes nyt todelliseen testiin kokoonpanonsa syvyyden suhteen sarjan siirtyessä Carolinaan.

LUE MYÖS: Kuka näistä megatähdistä valitaan NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi? Finalistikolmikon nimet julki!

Luke DeCock

@LukeDeCock
Injury updates: Saku Maenalanen will have surgery for a hand injury, expected to miss 10-14 days. Trevor van Riemsdyk will have an MRI on his left shoulder Monday. Out indefinitely. Petr Mrazek considered day-to-day but Hurricanes likely to recall Alex Nedeljkovic from Charlotte.