NHL-varaustilaisuuden ykkösvarauksen paikasta kisaavien superlupausten, Suomen Kaapo Kakon sekä USA:n Jack Hughesin kohtaaminen saattaa sittenkin toteutua tällä kaudella miesten MM-kisoissa!

Alle 20-vuotiaiden sekä viimeksi alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa tällä kaudella jo urakoinut 17-vuotias Hughes on nimittäin NHL-sisäpiiritoimittaja Darren Dregerin mukaan lähdössä Slovakiaan. Dregerin mukaan ”kaikki viittaa siihen”, että Hughes nähdään kisoissa tähtilippupaidassa.

Hughesin kisaintoon vaikuttanee varmasti lisäksi se, että superlupauksen isoveli, Vancouver Canucksia edustava puolustaja Quinn Hughes kuuluu jo USA:n joukkueen vahvuuteen. 19-vuotias Quinn on viime kesän 1. kierroksen 7. varaus, joten myös veljessarjan vanhimmasta on lupa odottaa NHL-jäille todellista megatähteä tulevaisuudessa.

Jack puolestaan iski MM-pronssiin päättyneissä U18-kisoissa seitsemään peliin käsittämättömät ennätyspisteet 9+11=20. Vuodenvaihteen U20-kisoissa loukkaantumisesta kärsinyt sentteri nakutti neljään peliin neljä syöttöpistettä. Yhdysvallat hävisi tuolloin MM-finaalissa Suomelle.

Slovakian MM-kisat käynnistyvät 10. toukokuuta. USA ja Suomi pelaavat samassa A-lohkossa.