Tampereen Ilves vahvistaa tulevien kausien joukkueittaan kiinnostavilla nimillä.

Liiga-seura tiedottaa, että se on tehyt sopimuksen neljän uuden pelaajan kanssa. Kaikki diilit ovat mallia 2+1 vuotta.

Joukkueen puolustukseen liittyvät 29-vuotias Aleksi Elorinne sekä 18-vuotias Lassi Thomson ja hyökkäykseen 19-vuotias Eetu Päkkilä sekä 18-vuotias Matias Maccelli.

Elorinne on nelikon nimekkäin vahvistus. Tapparasta tuttu pakki on pelannut myös Leijonissa viime vuosina. Hyvä yleispakki tuo Ilvekseen johtajuutta.

– Halusimme nuoreen joukkueeseemme pelaajan, joka on äärettömän kova urheilija, esimerkki ja ammattilainen joka päivä. Aleksi Elorinne tuo ryhmäämme kokemusta sekä luotettavuutta, ja saamme hänestä mahtavan lisän kentälle ja pukukoppiimme, Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo muotoilee seuran tiedotteessa.

Kolme muuta nimeä ovat tulevaisuuden nimiä. Päkkilä saapuu Ilvekseen Kärpistä, Maccelli ja Thompson ovat viilettäneet menneen kauden Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa.

– Lassi Thomson on monipuolinen puolustaja, jolla on kova motivaatio päästä urallaan eteenpäin. Teemme kaikkemme kehittääksemme Lassia pelaajana, jotta hän pystyisi ottamaan Ilveksessä seuraavan askeleen urallaan. Mahtavaa, että oma kasvattimme näki asian samalla tavalla ja halusi palata Ilveksen paitaan kehittymään, Jalo summaa.

– Matias Maccelli on taitava ja luova pelaaja sekä erittäin kova kilpailija, joka on aina sarjatason noustessa pystynyt nostamaan myös pelinsä seuraavalle tasolle. Muiden pelaajien tavoin pyrimme kehittämään Matiaksesta huippupelaajan Ilveksessä tulevina vuosina.

Maccelli ja Thompson ovat potentiaalisia NHL-varauksia tänä kesänä. Päkkilä huudettiin jo viime kesänä New Jersey Devilsiin seitsemännellä kierroksella.

– Eetu Päkkilä on erittäin työteliäs, monipuolinen ja luisteluvoimainen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan kaikissa eri pelitilannerooleissa. Pelaajan potentiaalista kertoo NHL-varauskin. Tavoitteenamme on kehittää Eetusta tulevaisuuden huippupelaaja Ilveksessä, Jalo kiteyttää.

Ilves tiedottaa samalla, että hyökkääjä Eero Savilahden sopimus on purettu.