Liigaan tulee ensi kaudeksi ainakin yksi merkittävä muutos.

Liiga uutisoi verkkosivuillaan, että tulevalla kaudella jokaisella pääsarjan paikkakunnalla tullaan pelaamaan älykiekolla ensimmäisenä jääkiekkosarjana koko maailmassa.

Reaaliaikainen kiekko ja pelaajien paikannusjärjestelmä tuottavat merkittävää dataa niin valmennuksen kuin katsojienkin tietoisuuteen.

– Wisehockey-järjestelmän avulla voidaan rikastaa katsojakokemusta sekä ottelutapahtumissa että kotisohvilla. Se tarjoaa pelistä ja pelaajista mielenkiintoista faktaa, jota aikaisemmin on voinut vain arvuutella: kenen laukaus on kovin, kuka on nopein luistelija, mikä joukkue luistelee eniten – vain muutaman helpon esimerkin mainitakseni, Liigan digitaalisen liiketoiminnan johtaja Antti-Jussi Aro kertoo Liigan verkkosivuilla.

Wisehockey on tamperelaisen Bitwise Oy:n kehittämä automaattinen ja reaaliaikainen urheiluanalytiikka-alusta, joka hyödyntää suomalaisen Quuppa Oy:n tarkkaa sisäpaikannusteknologiaa. Wisehockey-järjestelmä analysoi automaattisesti pelistä saatavan datan graafiseen ja helposti ymmärrettävään muotoon loppukäyttäjää varten.

Älykiekkojärjestelmää testattiin Liigassa onnistuneesti jo kuluneella kaudella.

Liiga

@smliiga
#Liiga ottaa ensimmäisenä jääkiekkosarjana maailmassa käyttöön reaaliaikaisen kiekon ja pelaajien paikannusjärjestelmän – #Älykiekko asennetaan tulevaksi kaudeksi jokaiseen Liiga-areenaan!

Lue lisää 👉 bit.ly/2vJ13uF