Leijonien riveissä uransa ensimmäisiin MM-kisoihin valmistautuva Juhani Tyrväinen joutui ikävän kohun keskelle turnauksen alla.

Voimapesänä tunnettu hyökkääjä törmäsi rajusti EHT-kauden päätöspelissä Ruotsin NHL-vahti Jacob Markströmiin. Kaksikko törmäsi sillä seurauksella, että veskari joutui jättämään pelin kesken.

Tapaus herätti heti paljon tunteita erityisesti Ruotsissa. Maan media nosti Tyrväisen tikunnokkaan syyllisenä.

Tyrväistä tilanne lähinnä harmittaa. HIFK:ssa kiekkoillut hyökkääjä kiteyttää, että törmäys oli pitkälti vahinko.

– Siitä nousi matsin jälkeen aikamoinen kohu. Se oli rehellinen kiekontavoittelutilanne ja yritin vain pelata tilanteen loppuun asti. Halusin päästä kiekolle ja tehdä maalin, Tyrväinen kommentoi Leijonat.comille.

Tyrväinen ei saanyt jäähyä tilanteesta. Se erityisesti raivostutti länsinaapurissa.

– Kaikki mitä siinä tapahtui, tapahtui todella nopeasti. Törmäys kävi ja yritin suojata itseäni tilanteessa – harmittavasti hänelle tuli kovempi osuma.

Markström jätti kaukalon kesken. Ruotsin median tuoreimpien tietojen mukaan NHL-avun MM-kisat eivät ole kuitenkaan vaarassa. Isokokoinen vahti pystyy valmistautumaan jo arvikisoihin. Tämä on Tyrväisen korviin iloinen uutinen.

– Tahaton tilanne ja harmittava törmäys. Toivottavasti hänellä on kaikki kunnossa, Leijonien voimapesä kiteyttää.

Miten Tyrväinen on kasvanut kahdessa HIFK-kaudessa leijonahyökkääjäksi? Lue MM-kisadebytantin koko haastattelu myöhemmin Leijonat.comista.

LUE MYÖS: Leijonat tällä joukkueella MM-kisoihin – lue pelaaja-esittelyt!

LUE MYÖS: Leijonilla raju alku MM-kisoille – tässä otteluohjelma ja MM-lohkot!

 

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo