TOP5: Tässä ovat Leijonien MM-joukkueen avainpelaajat – ilman NHL-tähtiä mitalipeleihin?

© Kuva: Leijonat.fi

Suomen MM-kisaurakka pyörähtää todenteolla käyntiin perjantaina, kun avausottelussa vastaan luistelee Kanada.

Leijonat lähtee arvokisoihin harvinaisen nimettömällä joukkueella, sillä Pohjois-Amerikasta on tullut vahvistuksia poikkeuksellisen vähän. Päävalmentaja Jukka Jalonen uskoo kuitenkin omiinsa, sillä pelaajat ovat olleet yhdessä jo useita viikkoja, joten Suomen peli on varmasti valmiimpaa kuin monien muiden maiden.

Leijonien riveissä suurinta vastuuta kantavatkin nyt lähinnä Euroopassa kiekkoilevat pelaajat. Lähtöasetelmat eivät tuo turhia menestyspaineita. Asiantuntijoille luu kurkkuun ja mitalipeleihin?

Leijonien avainpelaajat:

5. Marko Anttila ”C”

Kokenut Jokerit-hyökkääjä on lähtee MM-turnaukseen ensimmäistä kertaa kapteenin roolissa. Anttila on kehittynyt viime vuosina Leijonien luottosoturiksi, joka antaa jokaisessa vaihdossa kaikkensa. Fyysinen pelote, joka pystyy sytyttämään asenteellaan koko joukkueen taisteluun. Kaiken lisäksi erinomainen alivoimapelaaja.

4. Kaapo Kakko

18-vuotias megalupaus ei esittelyjä kaipaa. Voisi olla tällä listalla ylempänäkin, mutta ei lyödä liian isoja paineita nuorukaisen harteille. Loistava kausi Liigassa herätti paljon huomiota myös Pohjois-Amerikassa. Ikäisekseen poikkeuksellisen kypsä pelaaja, joka pystyy ratkomaan isojakin otteluita. Tulevaisuuden NHL-tähti.

3. Mikko Lehtonen

25-vuotias Lehtonen pelasi huippukauden Ruotsissa ja villeimmät huhut veivät miestä NHL:ään. Seuraava osoite löytyy kuitenkin Jokereista.

Lehtonen on ollut EHT:llä Suomen parhaimmistoa. Onnistumisia on tullut myös hyökkäyspäässä, sillä kahdessa edellisturnauksessa mies on ollut Leijonien toiseksi tehokkain pelaaja. Ura kovassa nosteessa.

2. Sakari Manninen

Suomen kärkiketjuissa ei ole NHL-vahvistuksia, joten tulospaineet ovat nyt aivan muilla pelaajilla. Manninen onnistui kuluneella kaudella Jokereissa, jonka myötä miestä on huhuttu NHL:ään. Myös viimeaikaiset otteet Leijonissa lupaavat hyvää.

Manninen aloittaa turnauksen kakkosketjun sentterinä sekä ykkösylivoimassa, joten tulosta on synnyttävä. Huippuonnistumiset eivät olisi pahitteeksi myöskään mahdollisen NHL-siirron kannalta.

1. Kevin Lankinen/Veini Vehviläinen

Leijonille ei tullut tällä kertaa selvää ykkösmaalivahtia NHL:stä tai KHL:stä, joten Lankinen ja Vehviläinen taistelevat lähtökohtaisesti tästä paikasta. Molemmat ovat onnistuneet Leijonissa erinomaisesti, mutta seurajoukkuepuolelta näytöt ovat erilaisia. Lankinen sahasi läpi kauden AHL:n ja ECHL:n väliä, kun taas Vehviläinen loisti Kärppien maalilla.

Mikäli altavastaajana turnaukseen lähtevä Suomi haluaa kisoista menestystä, pitää maalivahtipelin olla viimeisen päälle kunnossa. Ensimmäiset ottelut osoittavat, kumpi tulee nappaamaan ykkösmaalivahdin viitan.

LUE MYÖS: Seuraa heitä! Nämä Kanadan tähdet aiheuttavat Leijonille eniten päänvaivaa MM-avauksessa


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)