KOSICE. Leijonien pakistossa luutiva Petteri Lindbohm valmistautuu uransa ensimmäisiin MM-kisoihin innolla.

Vaikkei nuorella pakilla ole vielä paljon kokemusta arvokisoista, johtaa järkäle yllättävää tilastoa. Urallaan kaksi NHL-maalia iskenyt Lindbohm on Leijonien MM-ryhmän paras NHL-maalitykki.

Tilasto on yllättävä – Lindbohm ei ole peruspakkina mikään maalinsylkijä. Sen myötä tilasto lähinnä naurattaa.

– Kiitos kiitos! Pari kaveria on kotipuolesta naureskellut jo aiheelle. Olen saanut kuulla jo siitä. Itsellä on käynyt flaksi, että olen onnistunut siellä. Toivottavasti en pidä kovin kauaa titteliä hallussani – tässä on niin paljon tulevia huippunimiä, Lindbohm virnistää Leijonat.comille.

Onko tilasto sellainen, jolla voi kuittailla muille leijonapelaajille?

– Jos joku tulee heittämään piikkiä, voin vetää ässän viime hetkellä hihasta. Muuten ei tässä ole varaa leijua – hyvässä hengessä mennään, pakki naurahtaa.

Leijonien kokoonpanossa rooli on silti tuttu. Lindbohm naurahtaa, ettei ota ainakaan vielä paineita maalinteosta.

– Heh. Se ei ole se suurin syy varmasti, miksi olen mukaan päässyt. Mutta jos paikka tulee, on se kiva aina laittaa kiekko sisään, pakki naurahtaa.

”Opin nauttimaan taas jääkiekosta”

Lindbohmin kelpaa hymyillä ennen alkavia MM-kisoja. Pohjois-Amerikan kesällä jättäneellä pakilla on allaan vahva kausi Sveitsissä.

– Oli pirun hauskaa ja hyvä vuosi Sveitsissä. Koin, että opin nauttimaan jääkiekosta jälleen. On ollut upea ja opettavainen kausi.

Pirteät otteet ja iso rooli on tuonut paljon vastuuta myös Leijonista. Karjala-turnauksessa ensimmäiset pelinsä pelannut puolustaja on raivannut tiensä MM-ryhmään pitkän kaavan kautta. Se maistuu.

– Heti ensimmäisestä kutsusta asti tämä on ollut tavoitteena – että saisi olla tässä nyt. Joten tämä tuntuu hienolta. Nyt valmistaudutaan tosipeleihin, Lindbohm kiteyttää.

LUE MYÖS: Leijonilla kova alku MM-kisoille – tässä otteluohjelma ja aikataulut!

LUE MYÖS: Tässä on Leijonien MM-ryhmä – lue pelaajaesittelyt!

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo