NHL:n yhdeksi dynastiajoukkueeksi 2010-luvulla mestaruuksiensa myötä muovautunut Pittsburgh Penguins tiedotti Suomen aikaa perjantaiyönä nettisivuillaan, että se on tehnyt kolmen vuoden tulokassopimuksen tuoreen Suomen mestari Niclas Almarin, 20, (kuvassa vas.) kanssa.

Huhu on ollut ilmoilla jo jonkin aikaa.

Vara-GM Bill Guerin kertoi omia ajatuksiaan Almarista. Pens varasi suomalaispakin juhannuksena 2016 viidennellä kierroksella ja numerolla 151.

– Hän on kehittynyt juuri niin kuin haluamme siitä alkaen, kun varasimme hänet.

Jo toissa kaudella AHL:ssä Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin paidassa muutamia otteluita runkosarjassa ja pudotuspeleissä pelannut Almari otti viime kaudella ison askeleen eteenpäin.

Talvella 2017-18 Almari edusti peräti viittä eri seurajoukkuetta, ja esimerkiksi pudotuspeleissä pelejä kertyi vyölle kahdessa eri poppoossa. Viime kaudella paikka Kerhosta sinetöityi.

– Hän on mennyt vuosittain eteenpäin. Almari oli toissijaisessa roolissa ennen kuin hän pääsi nauttimaan suurista minuuteista HPK:n Suomen mestarijoukkueesssa.

– Nyt tuntuu, että hän on valmis tulemaan Pohjois-Amerikkaan ja auttamaan (meitä).

Almari teki runkosarjan 42 ottelussa tehot 1+4=5, 18 pudotuspeliottelussa pisteitä ei kertynyt.

Pakki ja toinen tuore Penguins-pelaaja Oula Palve olivat vielä vajaat pari kuukautta sitten vastakkain Liigan pudotuspeleissä. Nyt he ovat kuitenkin samassa organisaatiossa entisen TPS-tähden siirryttyä myös rapakon taakse.