NHL-joukkue Carolina Hurricanesissa hyökkäävä Sebastian Aho, 21, on saanut NHL:n pudotuspeliuralleen lentävän lähdön. Tähtisentteri on viimeistellyt kevään isoissa otteluissa tehot 5+5=10 ollen edustamansa joukkueen toiseksi paras pistemies.

Maalitahti on kautta seurahistorian todella kovaa luokkaa. Aho on nimittäin viimeistellyt peräti viidenneksi eniten osumia Hurricanesissa 21-vuotiaista tai sitä nuoremmista pelaajista puhuttaessa.

Eniten maaleja on kasassa Eric Staalilla. Hän osui aikoinaan yhdeksän kertaa.

StatsCentre

@StatsCentre
Though his @NHLCanes dropped Gm1, Sebastian Aho had a goal for a 3rd straight game to move him into a tie for 2nd on this franchise list of youngsters enjoying #StanleyCup Playoff success

Suomalaisen maaleilta ei mitään pois, mutta yksi Ahon tilastoihmeen selittävä tekijä on toki se, ettei Carolina ole ollut viime vuosina lähelläkään NHL:n parhaimpia joukkueita. Se on jäänyt poikkeuksetta ulos jatkopeleistä.

Tällä hetkellä konferenssifinaaleissa Boston Bruinsia vastaan taisteleva joukkue ylsi edellisen kerran pudotuspeleihin kaudella 2008-09. Lisäksi nykyisellä nimellä lauma on tunnettu vuodesta 1997 lähtien.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Suomalaiset valtaavat NHL:n dynastiajoukkueen – seura nappasi jo toisen liigatähden! ”Mennyt vuosittain eteenpäin”