Ruotsalaisjoukkue Leksand tiedotti perjantaina mm. Twitter-tilillään, että se on pestannut maalilleen nuorten maailmanmestari Janne Juvosen kanssa. Pahvi pitää nuorten Suomesta Pelicansin paidasta tutun torjujan joukkueessa kahden kauden ajan.

– Tämä ei ole suurin organisaatio, mutta uskon, että yhteenkuuluvuuden tunne on vahvempi tällaisessa paikassa, arvioi Juvonen, joka kertoi suurimmiksi vahvuuksiksi luistelun ja pelin ymmärtämisen.

Juvonen pääsee siinä mielessä poikkeukselliseen paikkaan, että Leksand on SHL:n nousijajoukkue tältä keväältä. Se tuli pääsarjaan pelaamalla, eikä kabinetissa, toisin kuin esimerkiksi Suomessa on tapana.

– Meillä näyttää olevan vahva joukkue. Jos saamme hyvän alun ja jengin hitsaantumaan yhteen, voimme saada onnistuneen talven.

Torjuja on toisessakin valossa erikoisessa paikassa. Nashville Predatorsin kesän 2013 seitsemännen kierroksen varaus pelasi viime kaudella itävaltalaisessa EBEL-joukkue Innsbruckissa ja SHL-joukkue Morassa.

Leksands IF

@leksands_if
Leksands IF har idag skrivit kontrakt med den finländske målvakten Janne Juvonen som närmast ansluter från spel i Mora IK. Kontraktet med Juvonen gäller över de två kommande säsongerna, t.o.m. säsongen 2020/2021.
#leksandsif
leksandsif.se/artikel/dhu1aj…

Koska Leksand voitti nimenomaan Moran karsinnoissa ja lähetti sen sarjaporrasta alemmaksi, on siirto hämmentävän oloinen. Toisaalta Juvoseen on taatusti kiinnitetty huomioita juurikin näissä peleissä.