Jääkiekon MM-kisojen aikana tuomaritoiminta nousee totutusti aina puheenaiheeksi. Kansainväliset säännöt ovat tavallista ankarammat ja tuomarit on tuotu ympäri maailmaa, joten soppa on nopeasti valmis.

Slovakian kisojen ensimmäinen tuomarisekoilu nähtiin Saksan ja Tanskan välisessä ottelussa. Lean Bergmann iski Saksan johtoon ensimmäisessä erässä ylivoimalla. Tanskan valmentaja päätti kuitenkin haastaa osuman maalivahdin häirinnästä.

Hidastuksessa näkyi, kuinka Tanskan maalivahti Sebastian Dahm tönii itse hanskallaan maalivahdin alueen ulkopuolella olevaa saksalaispelaajaa. Maalivahdin alueella ei Dahmin lisäksi ole muita pelaajia.

Tilannetta tarkistettiin pitkään videolta, ja lopulta maali hylättiin monen yllätykseksi. Voit katsoa kuvan tilanteesta alta, jossa näkyy suurin kontakti maalivahdin kanssa.

Lue myös: Leijonasankari Kaapo Kakon tie huipulle ei helpoin – taustalla kaksi hankalaa sairautta

Rainer Nachtwey

@RNachtwey196
Die Pressetribüne rätselt auch. Keiner versteht es. Warum das kein Tor war, weiß nur der Schiri aus 🇦🇹 #EishockeyWM #IIHFWorlds #iihf2019