MM-kisojen supertähti paljasti: NHL-seura näki hänet pelkkänä ”AHL-miehenä” ja kauppasi pois – ”He eivät halunneet minua”

© Kuva: Getty Images

Venäjän maajoukkueen ja KHL-seura Pietarin SKA:n supertähti Nikita Gusev solmi ennen MM-kisoja yksivuotisen sopimuksen Vegas Golden Knightsin kanssa ja hänen odotetaan siirtyvän NHL:ään ensi kaudeksi.

Gusev on alkujaan Tampa Bay Lightningin vuoden 2012 seitsemännen kierroksen (202.) varaus. Lightning ei kuitenkaan koskaan löytänyt käyttöä KHL:ssä hirmutehoja mättäneelle venäläiselle, joten he päätyivät kesällä 2017 treidaamaan Gusevin oikeudet Golden Knightsille.

Lightningissa saatetaan nyt katua tätä päätöstä, sillä Gusevista on kehittynyt viime vuosina Euroopan kirkkaimpia tähtiä, ellei jopa kirkkain.

26-vuotias hyökkääjä suorastaan dominoi tällä kaudella KHL:ää, kun hän summasi runkosarjassa 62 peliin jäätävät pinnat 17+65=82. Slovakian MM-turnauksessa Gusev on nakuttanut kuudessa ottelussa jo upeat tehot 3+8=11.

Gusev antoi maanantaina melkoisen kovan paljastuksen Lightningin suunnitelmista hänen suhteen.

– Olemme puhuneet Nikita Kutsherovin kanssa paljon. En oikein tiedä miten tämän voisi kertoa. Lightningilla on hyvä joukkue. Jossain kohtaa minut kaupattiin pois sieltä, ja he vain sanoivat minulle, että olen pelkkä AHL-pelaaja – he eivät halunneet nähdä minua siellä. He sanoivat, että ansaitsen vain AHL-sopimuksen. Ehkä siksi minut kaupattiin, Gusev kertoi venäläiselle Sport-Express -lehdelle.

Gusev ei edes päässyt Lightningin silloisen GM:n Steve Yzermanin puheille.

– En koskaan tavannut Yzermania. Eikä sillä ole väliä, kuka tuon asian sanoi minulle. Tapasin muita Lightningin edustajia. He sanoivat minulle myös sen, että heillä on jo niin paljon nuoria pelaajia kaksisuuntaisella sopimuksella, joten olet vain AHL-pelaaja, Gusev sanoi.

– Otin asian kuitenkin rauhassa. Jos joukkue ei halua minua, niin se on heidän näkemyksensä. Oli heti selvää, että en olisi mennyt AHL:ään. Olen todella iloinen, että minut kaupattiin, venäläistaituri jatkoi.

NHL:ssä pyöri muutama vuosi sitten iso kohu, kun KHL:stä Golden Knightsiin siirtynyt Vadim Shipatshev ei suostunut menemään AHL:ään.

Gusevilla ei ole suunnitelmissa toistaa maanmiehensä temppua.

– Kyllä, voin mennä AHL:ään. Menen minne vain. Minulle annettiin yksisuuntainen NHL-sopimus. Haluan ja aion pelata NHL:ssä. Jos Golden Knights ei näe minun mahtuvan NHL-joukkueeseen, ja he tarjoavat minulle vaihtoehtona AHL:ää, niin sitten menen sinne. Venäjällä menin VHL:ään, eikä se ollut kamalaa. Selvisin siitä, Gusev vakuutteli.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.