KOSICE. Slovakian NHL-konkari Ladislav Nagy jätti hyvästit kiekkokaukaloille, kun konkarihyökkääjä pelasi uransä viimeisen pelin tutun MM-kisayleisön edessä.

Loppu oli ällistyttävä. Nagy nousi yleisön sankariksi iskemällä upean maalin voittolaukauskilpailussa, kun Slovakia marssi voittoon Tanskasta maalein 2-1.

Vaikka pelissä ei ollut enää lainkaan panosta, olivat tunteet pinnassa. Pelin jälkeen Nagylle järjestettiin erillinen juhla, jossa fanit osoittivat kyynelsilmin ja seisten suosiotaan lajilegendalle.

Nagy itse kiitteli faneja jäällä kyynel silmässä vielä pitkään pelin päätyttyä. Leijonat.com jututti kiekkotähteä juhlien päätyttyä. Esille nousivat kiitollisuuden eri sävyt.

– Tunteeni ovat uskomattomat. Meillä on parhaat fanit maailmassa. Tämä on ällistyttävää, olen niin onnellinen, että sain pelata ja edustaa Slovakiaa viimeisen kerran. Nautin jokaisesta pelistä ja hetkestä. Loppu oli ällistyttävä, Nagy summasi Leijonat.comille.

Uralle mahtuu paljon. Suomessa Jokereita edustanut kiekkotaituri muistetaan maajoukkueuransa ohella niin NHL:stä, KHL:stä kuin Slovakian pääsarjastakin.

Hän oli voittamassa Slovakian kanssa MM-kultaa keväällä 2002.

– Minulla on ollut hieno ura. Siitä kiitos kuuluu perheelleni ja vaimolleni. Minua on tuettu niin paljon vuosien aikana. Jos en olisi naimisissa vaimoni kanssa, olisin lopettanut urani varmasti jo neljä vuotta sitten, Nagy summasi.

Myös faneille lähti terveiset. Vaikka Slovakian turnaus loppui jo lohkovaiheeseen, tarjosivat pelit paljon tunteita sekä pelaajille että paikallisille faneille.

– Kiitos kaikesta. En ole iloinen, että pelimme päättyivät näin. Pelasimme silti hyvää jääkiekkoa, Nagy kiteytti.

Leijonat.com seuraa MM-turnausta paikan päällä. Hyppää kuumaan keskusteluun myös Facebookin suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä.

LUE MYÖS: Koskettava hetki! MM-kisoissa hurrattiin menehtyneen Pavol Demitran muistolle

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo