Koska yllättäen Ranska ja Itävalta putosivat maanantaina jääkiekon MM-kisojen päätasolta sarjaporrasta alemmaksi, on vuoden 2020 kisojen 1A-divisioonasta tulossa hurjan kova. Toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla noususta ylemmäksi pelaa useampia sellaisia maita, joilla on käytettävissä NHL-pelaajia.

Ensi vuoden toiseksi korkeimman sarjaportaan muodostaa kuusikko Etelä-Korea – Itävalta – Ranska – Romania – Slovenia – Unkari.

Näistä maista Itävallalla, Ranskalla ja Slovenialla oli yhä kesken olevalla NHL-kaudella pelaajia taalajäillä.

Kenttäpelaajista Tomas Vanek, Michael Raffl ja Michael Grabner kantoivat Itävallan värejä, Antoine Roussel, Pierre-Edouard Bellemare ja talvella kotimaista Liigaakin pelannut Alexandre Texier edustivat Ranskaa, Anze Kopitar on puolestaan piskuisen Slovenian ainut NHL-tähti.

Moinen tähtikattaus alasarjoissa olisi luonnollisesti harvinaista herkkua.

Osaksi tällaiseen tilanteeseen on johtanut se, että MM-kisoissa on todistettu parina vuotena peräkkäin isompia pommeja. Esimerkiksi tätä kevättä edelsi vuosi sitten Valko-Venäjän katastrofaalinen putoaminen.

Sitten jotkut vielä kehtaavat moittia jääkiekon heikkoa tasoa tai MM-turnauksen sarjasysteemiä. Kyllä heikompienkin keskuudessa pelataan isoista panoksista.