Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF julkisti perjantaina osallistujat Pekingissä vuonna 2022 järjestettävään olympialaisten jääkiekkoturnaukseen.

Turnaukseen mukaan pääsee automaattisesti kahdeksan korkeimman IIHF-rankingin omaavaa maata, jotka ovat: Kanada, Venäjä, Ruotsi, Suomi, Tshekki, USA, Saksa ja Sveitsi.

IIHF teki myös kovan ratkaisun antamalla ranking-sijalla 33. olevalle isäntämaa Kiinalle paikan olympiaturnaukseen. Kiinan paikan puolestapuhujana toimi NHL-legenda Jaromir Jagr, joka on yhteistyössä Kiinan jääkiekkoliiton kanssa.

Kiinan jääkiekkomaajoukkue pelaa neljänneksi korkeimmalla MM-tasolla. Maan edellisestä MM-turnauksesta tuli todellinen pannukakku, sillä he hävisivät Kroatialle (0-7), Espanjalle, Serbialle ja Australialle. Kiina oli lopulta kuuden maan turnauksessa viides.

Vuoden 2022 olympiaturnauksen viimeisestä kolmesta paikasta taistelee karsinnoissa jopa 37 maata.

BREAKING CONGRESS NEWS: The road to the 2022 Olympic Winter Games has been set for the men's ice hockey tournament. Top-8 countries and China automatically qualified, qualification tournaments set. Record number of 46 countries enter a team.

READ MORE:
iihf.com/en/events/2019…
iihf.com

IIHF - Road to Olympics set

Nine countries known for 2022 Olympic men’s ice hockey; Slovakia, Latvia and Norway host final qualification