Ruotsin puolivälierätappion jälkeen moni asiantuntija etsi syitä shokeeraavalle lopputulokselle. Huonosti pelannut konkarivahti Henrik Lundqvist keräsi paljon syyttäviä sormia, mutta osansa kritiikistä sai myös Ruosin valmentaja Rikard Grönborg.

Erityisesti valmentajan peluutus herätti ihmetystä. Joukkueen ykköstähti William Nylander jäi ratkaisuhetkillä vähälle vastuulle.

– Haluaisin nähdä Nylanderilla enemmän jää aikaa. 5:27 ensimmäisessä erässä on okei. Mutta tällaisessa matsissa… Nylander ei ainoastaan kohda kisojen pistepörssiä, hän johtaa myös plus-miinus tilastoa. Hän on pelaaja, jota haluaisin nähdä paljon ottelun jälkimmäisellä puoliskolla, SVT:n kiekkoasiantuntija Jonas Andersson kommentoi.

Nylanderin jää aika tippui ottelun edetessä. Kolmannessa erässä hän pelasi jo alle viisi minuuttia. Hyökkääjätähti ei ollut itsekään jääaikaansa tyytyväinen.

– Se on selvä, että olisin halunnut pelata enemmän. Mutta valmentaja näkee tilanteen jäällä, enkä minä voi asialle mitään, Nylander sanoi ottelun jälkeen Expressenin haastattelussa.

Lue myös: Ruotsin Henrik Lundqvist ei ruoski itseään helpoista maaleista: ”Jotkut keskittyvät mieluummin negatiiviseen”