Kaikki ottelunsa MM-kisoissa voittanut Venäjän tähtisikermä saa lauantain välierässä vastaansa Suomen.

Leijonilla on ollut ennenkin tapana kurittaa venäläisiä selvässä altavastaajan asemassa juuri arvokisojen pudotuspelivaiheessa, minkä vuoksi maan ex-kiekkotähdet varoittavatkin nykyjoukkuetta nimettömän suomalaisjoukkueen yllätysvalmiudesta.

– Meillä on turnauksen vahvin kokoonpano, eniten lahjakkuutta ja taitoa, joten kaikki riippuu meistä itsestämme. Jos joukkue pelaa kurinalaisesti, meillä ei pitäisi olla ongelmia. Emme voi silti miettiä ennakkoon finaalia, vaan joukkueen on valmistauduttava välierään huolellisesti, ohjeistaa ex-NHL-supertähti Aleksei Jashin Championat-lehdessä.

Myös viisinkertainen Venäjän mestari ja entinen maajoukkuehyökkääjä Vladimir Antipov muistuttaa välierän olevan Suomen nimilistasta huolimatta kaikkea muuta kuin läpihuutojutun.

– Suomi on välierissä, joten se kertoo jotain joukkueesta. Puolivälierässä he nousivat Ruotsia vastaan takaa voittoon. Keskittyminen on pidettävä tapissa 60 minuuttia, Antipov ohjeistaa venäläistähdistöä.

– Meidän on pelattava omaa peliämme, saatava heidät tekemään virheitään ja ottamaan jäähyjä. Jos pelaamme omaa peliämme, menemme finaaliin, Antipov uskoo.

Lauantain välierätrilleri Venäjän ja Suomen välillä käynnistyy kello 16.15. Myöhäisillan toisessa välierässä kohtaavat Kanada ja Tshekki.