NHL:n tämän kesän varaustilaisuutta edeltävä testileiri NHL Combine on parhaillaan käynnissä Buffalossa ja reilut sata kiekkolupausta pyrkii vielä antamaan viime hetken näyttöjä ennen lyhyen kiekkouransa tärkeintä viikonloppua.

Montreal Canadiensin paidassa mainion tulokaskauden pelannut Jesperi Kotkaniemi muisteli omia kokemuksiaan NHL Combinesta.

Canadiensin viime kesänä koko draftin kolmantena varaama Kotkaniemi kertoo muistavansa hyvin montrealilaisseuran haastattelun Buffalossa vuosi sitten.

– Se oli yksi 25:stä tai 26:sta tapaamisesta ja sujui melko hyvin. Tiesin ennen sitä, että he etsivät keskushyökkääjää joten ajattelin, että ehkä se voisin olla minä, Kotkaniemi toteaa Canadiensin nettisivulla ja jatkaa:

– Yritin saapua tapaamiseen terävänä ja tiesin sen menneen hyvin ja että he olivat myös tyytyväisiä minuun.

Kotkaniemi kertoo odottaneensa perinteikkään seuran valitsevan ykköskierroksella juuri hänet, vaikka viime hetkellä ennen varaustilaisuutta julkisuuteen levisi kuvia Canadiens-johdosta illastamassa kahden muun huippulupauksen, Andrei Svetshnikovin ja Filip Zadinan kanssa.

Lopulta kaikki sujui kuitenkin kuten porilainen oli toivonutkin, sillä Carolina Hurricanes huusi Svetshnikovin tilaisuuden kakkosena – juuri ennen Kotkaniemeä – ja Zadina päätyi lopulta Detroit Red Wingsin haaviin draftin kuudentena.

NHL:n tämänvuotinen varaustilaisuus järjestetään Vancouverissa 21.-22. kesäkuuta.