HPK:n Suomen mestaruuteen torjunut Emil Larmi teki eilen NHL-sopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa. Uunituore sopimus on kaksivuotinen ja vuosiansioiltaan 700 000 dollaria NHL:n puolella.

Larmilla on otettavana vielä suurin harppaus, sillä NHL-sopimus on vain Pohjois-Amerikan uran ensimmäinen askel. Hänen täytyy nousta maalivahti hierarkiassa monen huippunimen ohi päästäkseen pelaamaan edes AHL:ssä.

Pittsburgh Penguinsin ykkösvahti on Matt Murray, joka torjui mös Kanadan MM-joukkueen maalinsuulla. Hän on torjunut seuran jo kahteen Stanley Cup -mestaruuteen, joten hänen ohittamisensa on kaukainen haave.

Pittsburghin kakkosvahti on Casey DeSmith. Hänen palveluksiinsa ollaan varmasti niin ikään tyytyväisiä, sillä 27-vuotias torjuja on kahtena viime kautena näyttänyt olevansa luotettava kakkosvahti NHL-tasolla.

AHL:n puolellakin on hurja kilpailu. Farmiseura Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin ykkösvahti on Tristan Jarry, jolta löytyy runsaasti myös NHL-kokemusta. Jarry on jo osoittanut olevansa erinomainen AHL-tasolla, joten Larmi aloittaa todennäköisesti hänen kakkosvahtinaan.