Boston Bruins, sen maalivahti Tuukka Rask ja kumppanit ovat sulamassa jääkiekon NHL:n Stanley Cup -finaaleissa.

Koko kauden mittapuulla jättiyllättäjäksi itsensä pelannut St. Louis Blues on nimittäin enää voiton päässä mestaruudesta. Se löi viidennessä loppuottelussa Bostonin numeroin 2-1 ja johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3-2.

Raskille merkattiin pelissä vain 19 torjuntaa. Bluesin osumat puolestaan viimeistelivät tehot 1+1 iskenyt Ryan O’Reilly sekä David Perron, ennakkosuosikki Bostonin kavennus merkattiin Jake DeBruskille.

Suomalaisen iltapuhde oli synkkä hänen ja Bruinsin koettua toisessa maalissa uskomattoman vääryyden. Bluesin Tyler Bozak veti Bruinsin Noel Acciarin kumoon jalkapyyhkäisyn tapaisella liikkeellä. Näet tilanteesta Viafreen videon tästä.

Kentälle alkoi sittemmin lentämään yleisön toimesta tavaraa, kun Blues oli iskenyt kampituksen jälkeen osuman. Se jäi todella kalliiksi häkin oltua voittomaali.

Tavaroiden heittäminen jäälle on silti lapsellista puuhaa. Tällaisissa tapauksissa piilee aina se vaara, että kentälle jää jokin roska, joku pelaaja kompastuu siihen ja taittaa esimerkiksi polvensa.

Cup-mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla maanantaiaamuna.