Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantasta odottaa tulevalla kaudella muhkea korotus miehen nykyisen tulokassopimuksen vuosiansioihin.

Avalanchen ykköstähtiin lukeutuvan 22-vuotiaan laitahyökkääjän tulevaan sopimukseen saattaa vaikuttaa osaltaan myös se, allekirjoittavatko muut samassa tilanteessa olevat nuoret tähtilaitahyökkääjät – kuten Mitch Marner ja Matthew Tkachuk – uuden sopimuksensa ennen suomalaista.

Lisäksi Rantasen arvoa saattaa nostaa juuri Buffalo Sabresin kanssa jatkosopimuksen solmineen Jeff Skinnerin uusi jättidiili: 24 pistettä Rantasta vähemmän tällä kaudella iskenyt, peräti viisi vuotta suomalaista vanhempi kanukki tienaa tulevista vuosista 9,5 miljoonaa dollaria kustakin.

Vertailun vuoksi, viimeisten parin kauden aikana jatkosopimuksen allekirjoittaneista tähtilaitureista Nikita Kutsherov kuittaa kaudesta 9,5 miljoonaa dollaria, William Nylander 6,9 miljoonaa ja Leon Draisaitl 8,5 miljoonaa. Sen sijaan Boston Bruinsin tshekkitähti David Pastrnak pelaa todella alihintaisella 6,6 miljoonan taalan vuosikorvauksella. Jokainen edellämainituista allekirjoitti sopimuksensa joko viime tai edellisvuonna.

NHL-toimittaja Josh Wegman muiden muassa arvioi Rantasen vuosipalkan nousevan nykykurssilla noin 10 miljoonan dollarin tuntumaan, onhan suomalaistähden urakehitys näyttänyt viime vuodet jyrkästi kohti taivasta. Sivusto arvioi sopimuksen pituudeksi maksimimäärän, eli kahdeksan vuotta. Tämä tekisi sopimuksen kokonaisarvoksi muhkeat 80 miljoonaa dollaria.

Kävi miten kävi, Rantasta takuulla hymyilyttää tulevana kesänä matkalla pankkiin.