Hurjaa jälkeä! Kiekkotähdet vaihtoivat kesäksi lajia – rullakiekon SM-liigassa useita tuttuja kasvoja

© Kuva: Getty Images

Kesällä pelattavassa rullakiekon SM-liigassa riittää jäiltä tuttuja huippunimiä.

Kuuden joukkueen voimin pyörivän sarjan runkosarja saatiin pakettiin viikonloppuna. Ykköspaikan otti Pahalampi, joka on pyörinyt vuodesta toiseen sarjan kärkipäässä.

Huippuvireisestä ryhmästä löytyy moni suurelle yleisölle tuttu nimi. Joukkueen tunnetuin pelaaja lienee NHL-kaukaloista tuttu Jori Lehterä, joka ehti iskeä runkosarjassa kovat tehot. SKA Pietariin kesällä siirtynyt taituri nakutti kuudessa pelissä hurjat tehot 11+12=23.

Lehterä ei ollut kuitenkaan joukkueensa paras pistemies runkosarjassa. Liigasta tuttu Teemu Lepaus iski seitsemään peliin tehot 16+10=26. Koko joukkueen pisteykkönen oli silti Suomi-sarjassa pelaava Waltteri Selimgerei, joka keräsi yhdeksässä pelissä melko maagiset teholukemat 12+28=40.

Muita Pahalammen Liigasta tuttuja nimiä ovat Anton Levtchi ja Kristian Tanus. Myös muissa jengeissä riittää suurelle yleisölle tuttuja nimimiehiä.

Esimerkiksi kolmanneksi sijoittuneen CSKA Mordorin yksi syömähampaista oli Nuorten Leijonien kultajoukkueesta tuttu Samuli Vainionpää. Koovee Rollersin riveissä on nähty puolestaan muun muassa Ilves-tähdet Eemeli Suomi ja Oskari Laaksonen.

SM-liiga jatkuu neljän parhaan joukkueen osalta pudotuspeleillä, jotka alkavat 14. kesäkuuta.  Runkosarjan ykkönen Pahalampi saa vastaansa Vuorelan Veikot. Toinen välieräpari on Koovee Rollers – CSKA Mordor.