Jääkiekkomaaiman viime aikojen yksi kuumimmista puheenaiheista on ollut juhannusviikonlopun draftin kahden kärkipelaajan, eli Jack Hughesin ja Kaapo Kakon väliset asetelmat.

Kanadalainen englanninkielinen televisiokanava TSN kävi vielä kerran läpi varaustilaisuuden ennakkoarvioita eräässä jutussaan. Se on selvää, että pelaajat napataan NHL:ään ykkösenä ja kakkosena. Järjestys puolestaan on auki, mutta todennäköisesti jenkki menee ykkösenä.

– Kakko on isompi, vahvempi ja soveltuu paremmin pelaamaan ammattilaiskiekkoa. Hän on dominoiva pelaaja kulmapeleissä. Hän on maalintekijä, mutta hän on myös luova pelintekijä. Hänestä tulee ykkösketjun NHL-laituri, jolla on kokoa, voimaa ja taitoa, eräs pelaajatarkkailija arvioi Kakkoa.

Marginaaliset erot

Kuten viime aikoina on nähty, on ero pelaajien välillä marginaalinen. Valinta ykkösenä nappaavalla New Jersey Devilsillä ei ole helppo.

- Ero on todella pieni Hughesin ja Kakon välillä. Jopa liian pieni tehdäkseen valintaa.

Yksi asia saattaa kääntää draftin jenkin eduksi.

- Kolikonheittoa. Ero on niin pieni. Tiedän, että jotkut antavat pienen edun Hughesille puhtaasti siksi, että hän on keskushyökkääjä ja Kakko pelaa laidassa, ja Hughes on ollut oletettu ykkösvaraus koko kauden.

Lähteet: TSN, Ilta-Sanomat