Tappara jysäytti siirtopommin! Kaappasi NHL:ään varatun TPS-tykin sekä kanadalaisvahdin – Kristian Kuuselalta ilouutisia faneille!

© Kuva: Juha Tamminen

Tappara tiedotti keskiviikkona hankkineensa ensi kauden ryhmäänsä suomalaishyökkääjä Patrik Virran sekä kanadalaisvahti Michael Garteigin.

23-vuotias Virta aloitti päättyneen kauden KHL:ssä HC Slovan Bratislavassa, kunnes hän siirtyi marraskuussa SHL:ään Örebro HK:n riveihin. New York Rangersin seitsemännen kierroksen varaus summasi SHL:ssä 37 ottelussa pinnat 7+8=15.

Garteig pelasi viime kaudella ECHL:ssä 43 ottelua torjuntaprosentilla 90,9. 27-vuotias kanadalainen on pelannut koko uransa Pohjois-Amerikan mantereella.

Tappara tiedotti lisää ilouutisia faneilleen, sillä Leijonien kanssa MM-kultaa voittanut Kristian Kuusela on solminut seuran kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen. 36-vuotiaan hyökkääjän nykyinen sopimus päättyy ensi kauteen.

Tapparan tiedote:

Tappara on täydentänyt joukkuettaan kahdella uudella pelaajalla. Hyökkäysosaston uusi tulokas on Ruotsin SHL:n Örebrosta siirtyvä Patrik Virta ja uudeksi maalivahdiksi tulee kanadalainen tuore ECHL-liigan mestari Michael Garteig. Virran sopimus on kaksivuotinen, Garteigin yksivuotinen.

23-vuotias oikealta ampuva Patrik Virta on pelannut kolme kautta Liigaa TPS:ssä ja hänellä on liigakokemusta myös kasvattajaseurastaan HPK:sta. Runkosarja ja playoff-pelit yhteenlaskettuna Virta on pelanut 160 liigaottelua, joissa on tehnyt 39 maalia ja syöttänyt 42, yhteensä 81 tehopistettä. Myös Champions Hockey League on tullut tutuksi TPS-vuosien aikana. Viime kauden Virta aloitti KHL:ssä Slovan Bratislavassa, josta siirtyi marraskuussa Ruotsiin Örebron joukkueeseen.

Michael Garteig on 27-vuotias maalivahti, joka torjui joukkueensa Newfoundland Growlersin ECHL-liigan mestaruuteen pari viikkoa sitten. Garteig pelasi runkosarjassa 43 ottelua, playoffeissa joukkueensa kaikki 23 ottelua ja kauden aikana käväisi pelaamassa AHL:n Toronto Marliesissakin kaksi peliä, joten torjuttuja otteluita kertyi peräti 68. Garteig allekirjoitti yliopistouransa jälkeen vuonna 2016 NHL-sopimuksen Vancouver Canucksin kanssa, mutta ei ole vielä yltänyt NHL-peleissä kuin penkkivahdin tontille.

Kapteeni-maailmanmestarille pitkä jatkosopimus

Tappara-kapteeni Kristian Kuusela, joka oli keväällä mukana voittamassa Suomen jääkiekkohistorian kolmatta miesten maailmanmestaruutta, on tehnyt Tapparan kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen nykyisen ensi keväänä päättyvän sopimuksensa päälle. Hänen sopimuksensa kirvesrintoihin ulottuu nyt siis neljälle seuraavalle kaudelle eli aina kauden 2022-2023 loppuun saakka.