Kolme syytä: tämän takia Kaapo Kakko pettyy NHL-varaustilaisuudessa

© Kuva: Getty Images

Kiekkomaailman fokus on juhannusviikonloppuna Vancouverissa, kun vuorossa on odotettu NHL-varaustilaisuus.

Suurin jännitys keskittyy tuttuun tapaan tilaisuuden kärkivarauksiin. USA:n Jack Hughes sekä Suomen Kaapo Kakko ovat ennakolta tilaisuuden kaksi kärkinimeä. Mutta kumpi matkaa New Jersey Devilsiin ykkösvarauksella? Se selviää vasta lauantaina, kun tilaisuus alkaa noin kello 03.00 yöllä.

Leijonat.com nostaa ennakkohengessä esille voimasuhteita kaksikosta. Miksi Hughes nousee ykköseksi? Entä mitkä ovat Kakon aseet? Ensimmäisenä vuorossa on skenaariot, miksi jenkkitaituri nousee tilaisuuden ykköseksi.

LUE MYÖS: Kolme syytä: tämän takia Kaapo Kakko varataan ensimmäisenä NHL:ään!

Miksi Jack Hughes nousee NHL-varaustilaisuuden ykköseksi:

1. Tuttu ja turvallinen Jack Hughes

NHL-seuroilla ja sarjan seuraajilla tuntuu olevan vahva konsensus kesän tilaisuuden järjestyksestä. USA:n omana poikana Hughes on myös Devilsille todella tuttu nimi. Kun vieläpä Devilsin seurajohto tuntee hyvin nuorukaisen perhetaustat, on Hughes on todellakin tuttu ja turvallinen vaihtoehto seuralle.

Jenkkitaituri on pelannut lyhyen uransa tutuissa junnusarjoissa. Vaikka Kakosta saadaan paljon tietoa, on hän tutun jenkkien unelmavävyehdokkaan rinnalla kuitenkin väkisinkin ”tuntemattomampi kortti”, jos tilannetta katsotaan Devilsin puolelta. Se ei vaikuta yksinään päätökseen, mutta jos tarjolla on kaksi tasavahvaa ehdokasta, voi se vaikuttaa ratkaisuun.

Ottaako Devils tuttuna poikana kaupatun Hughesin vai Suomesta suuren hälinän keskellä saapuvan Kakon? Kumpikaan olisi tuskin väärä ratkaisu – Devilsin kannalta on silti turvallisempaa valita Hughes ykkösvarauksella riveihinsä.

2. Sentteri on aina sentteri

Argumentti, josta puhutaan usein kyllästymiseen asti. Toisaalta syystä: pelipaikalla on väliä, varsinkin jos kyseessä on kaksi melko tasavahvaa nimeä.

Hughes on pelannut läpi uransa keskellä. Kakko on väkisinkin enemmän laituri, vaikka myös hän on kokeillut sentterinä silloin tällöin. Kakon vahvuudet kulmaväännöissä ja kiekon kanssa painiessa tulevat paremmin esille laidassa.

NHL-varaustilaisuudessa ei valita koskaan ”parasta pelaajaa”. Tilaisuudessa varattavat seurat valitsevat itselleen sopivimman pelaajan. Siihen vaikuttaa myös pelipaikka.

3. Kaukalon ulkopuoliset asiat

Kun valitaan seuralle ykkösvarausta, nousevat esille aina myös kaukalon ulkopuoliset asiat. Jenkkiseura kaipaa kasvokseen jenkkitähteä – sitä on vaikea kiistää millään tavalla. Hughes saa tässä suhteessa suuren edun Kakkoon nähden, tapahtuu kaukalossa sitten mitä tahansa.

Jääkiekko on varsinkin rapakon takana showbisnestä. Sen takia kaikkiin valintoihin vaikuttavat myös puhtaasti kaukalon ulkopuoliset asiat. Hughes antaa Devilsille kasvot selvästi helpommin kuin Kakko – tämän takia moni jenkkitoimittaja on nostanut USA:n kultapojan ykköseksi.

Kakon ja Hughesin tämän hetken osakkeet tuntuvat olevan kaukalon puolella eri asiantuntijoiden mukaan häkellyttävän tasaiset. Silloin rooliin nousevat helposti kaukalon ulkopuoliset seikat.

LUE MYÖS: Kolme syytä: tämän takia Kaapo Kakko varataan ensimmäisenä NHL:ään!

LUE MYÖS: 87-vuotias NHL-guru ällistelee Kaapo Kakon ja Jack Hughesin taistoa: ”En ole nähnyt koskaan vastaavaa”

LUE MYÖS: Kaapo Kakko sittenkin ykkönen? Eeli Tolvanen naurattaa ytimekkäällä kommentillaan

LUE MYÖS: Englanti taittuu! Kaapo Kakko joutui NHL-median pihteihin – nauratti toimittajalaumaa: ”New York vähän isompi kuin Turku”

LUE MYÖS: NHL-skoutti julkaisi oman draft-listansa: Kaapo Kakko ykkösenä ja kolme suomalaista ensimmäisellä kierroksella!


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.