Kolme syytä: tämän takia Kaapo Kakko varataan ensimmäisenä NHL:ään!

© Kuva: Getty Images

Kuka varataan NHL:ään kesän ykkösnimenä? Tämä on yksi viikonlopun kuumimmista kysymyksistä, kun odotettu NHL-varaustilaisuus järjestetään Vancouverissa.

Ensimmäinen kierros pärähtää liikkeelle lauantaiyönä kello 03.00. Silloin saadaan selville myös, kuka nousee ykköseksi kahden superlupauksen kohtaamisessa – Kaapo Kakko vai Jack Hughes.

Spekulaatio on ollut viimeistään nyt huipussaan. Myös Leijonat.com ottaa osaa tähän nostamalla esille potentiaaliset syyt sekä Kakon että Hughesin ykkösvalintoihin. Nyt vuorossa on Kakko – mitkä syyt puoltavat hänen ykkösvaraustaan?

LUE MYÖS: Kolme syytä: tämän takia Kaapo Kakko pettyy NHL-varaustilaisuudessa

Miksi Kaapo Kakko varataan NHL:ään ykkösenä:

1. Devils tehnyt aiemminkin rohkeita ratkaisuja

Lähtökohta on, että yleinen konsensus on kallistunut Hughesin ykkösvalintaan. Erot kahden superlupauksen välillä eivät ole kuitenkaan niin suuret kuin jossain arvioissa annetaan ymmärtää.

Kun tarjolla on kaksi tämän tason superlupausta, on ihan mahdoton sanoa varmasti, kummasta nimestä tulee oikeasti parempi pelaaja tulevaisuudessa. Sen takia varsinkin Hughesin leirissä ollaan harrastettu jo pitkään ja systemaattisesti oikeiden mielikuvien rakentamista.

Kyse on kuitenkin vain mielikuvista. Se, että Kakko on tällä hetkellä Hughesia edellä, ei tarkoita sitä, että suomalaisesta tulee varmuudella parempaa pelaajaa. Se ei kuitenkaan tarkoita myöskään, että Kakko olisi juuri nyt välttämättä jotenkin lähempänä omia maksimitasojaan. Vasta tulevat vuodet paljastavat lopullisesti molempien pelaajien kehityskäyrät.

Devils on tehnyt viime vuosina myös rohkeita valintoja NHL-varaustilaisuudessa. Kakon valinta ykkösenä olisi yllätys – kyse ei olisi silti megayllätyksestä. Jos Devils näkee, että suomalaisen varaan on parempi rakentaa tulevaisuutta, on Kakko ykkösvalinta.

2. Kakko pyyhki Hughesilla jäätä

Kakon puolesta puhuu menneet ottelut. Fakta on se, että suomalainen on pyyhkinyt jäätä Hughesilla kaksikon kohtaamisissa. Se on varmasti tehnyt jollain tasolla vaikutuksen NHL-pomoihin.

Tässä kohtaa on hyvä palata ensimmäiseen kohtaan: kukaan ei tiedä vielä, kumman kehityskäyrä pomppaa korkeammalle, Hughesin vai Kakon. Näytöt tähän asti kertovat, että Kakko on tällä hetkellä selvästi valmiimpi pelaaja NHL:ään.

Kakon fysiikka ja kamppailuvoima riittävät NHL-supertähtiä vastaan painiessa. Miten Hughesin pelityyli kehittyy tulevien vuosien aikana juuri NHL:ään? Nämä ovat kysymyksiä, joita on pohdittu varmasti Devils-organisaatiossa.

3. Kakon räiskyvä persoona

Kuten kärkivarausten osalta kuuluu, on Devils varmasti tutustunut sekä Kakon että Hughesin persoonaan. Ykkösvarauksen osalta vaaditaan paljon myös kaukalon ulkopuolisia vahvuuksia.

Kuten aiemmin kirjoitimme, Hughesin etu on USA:n passi. Hän on sen myötä heti luonnollisempi kasvo Rangersille. Myös kielietu on sen myötä ainakin alkuun selvä. Jos Kakko olisi jenkkipelaaja, voisi ennakkoasetelma lauantaille olla täysin toinen.

Kaksikon väliset luonne-erot nostavat toisaalta myös Kakon vahvuuksia esille. Jos Hughes on enemmän kiltti ja ujohko unelmavävy, on Kakko selvästi enemmän peluri. Pilke silmäkulmassa kaukalossa esiintyvä suomalainen osoitti varsinkin kevään MM-kisoissa pystyvänsä nostamaan tasoaan kovissa peleissä. Samalla jopa median edessä nähtiin sitä juonikkuutta, jolla ratkotaan myös isoja pelejä pihapelihengessä.

Viihde-elementti myy. Samalla pelurin juonikkuus on ominaisuus, joka tuntuu yhdistävän monia lajin supertähtiä. Se on myös Kakon etu, jos kaksikon ominaisuuksia verrataan kylmästi kohta kohdalta keskenään.

LUE MYÖS: Kolme syytä: tämän takia Kaapo Kakko pettyy NHL-varaustilaisuudessa

LUE MYÖS: 87-vuotias NHL-guru ällistelee Kaapo Kakon ja Jack Hughesin taistoa: ”En ole nähnyt koskaan vastaavaa”

LUE MYÖS: Kaapo Kakko sittenkin ykkönen? Eeli Tolvanen naurattaa ytimekkäällä kommentillaan

LUE MYÖS: Englanti taittuu! Kaapo Kakko joutui NHL-median pihteihin – nauratti toimittajalaumaa: ”New York vähän isompi kuin Turku”

LUE MYÖS: NHL-skoutti julkaisi oman draft-listansa: Kaapo Kakko ykkösenä ja kolme suomalaista ensimmäisellä kierroksella!


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!