Montreal Canadiens nappasi NHL:n varaustilaisuuden ykköskierroksella riveihinsä todella kovan maalintekopotentiaalin omaavan laitahyökkääjä Cole Caufieldin, joka tipahti seuran syliin 15. varausvuorolla.

Yleisesti jopa ikäluokkansa parhaana maalitykkinä pidetty yhdysvaltalainen oli yksi kahdeksasta USA:n kehitysohjelmasta ykköskierroksella varatusta pelaajasta. Vain 170-senttinen laituri iski päättyneellä kaudella pelaamissaan 62 ottelussa huikeat 72 maalia. Nuorukainen valittiin myös alle 18-vuotiaiden MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

– Olen kaveri, joka pelaa kuin Alex DeBrincat. Tuon mukanani hyökkäysuhkaa ja laukaus on luultavasti paras osa peliäni. Teen myös paljon muita asioita maalinteon lisäksi. Olen todella kilpailuhenkinen. Vihaan häviämistä ja teen mitä tahansa voiton eteen, Caufield kuvailee itseään Canadiensin kotisivuilla.

Miehestä onkin povailtu tulevaisuuden tutkaparia Habsin viime kesän ykkösvaraus Jesperi Kotkaniemelle.

– Sovin täydellisesti Canadiensin joukkueeseen. Heillä on loistava nuori joukkue ja odotan innolla pääseväni osaksi sitä, pienikokoinen maalitykki intoilee.

LUE MYÖS: NHL:n varaustilaisuus jatkuu – Ennuste: Nämä suomalaispelaajat varataan kakkoskierroksella

LUE MYÖS: Kolme suomalaispelaajaa kiinnitettiin NHL-varaustilaisuuden avauskierroksella – tässä kaikki 31 varausta!