NHL:n varaustilaisuus saatiin päätökseensä Suomen aikaa lauantaina ja sunnuntain välisenä yönä.

Tapahtumasta muodostui suomalaisittain loistava, kun peräti 22 suomalaista varattiin NHL:ään. Viime vuonna vastaava luku oli 16. Ensimmäisellä kierroksella suomalaisista varattiin Kaapo Kakko (2.), Lassi Thomson (19.) sekä Ville Heinola (20.).

Eniten varauksia sai puolestaan Kanada, josta NHL:ään varattiin peräti 69 pelaajaa. Kanadan jälkeen toiseksi eniten varauksia sai Yhdysvallat (57), kolmanneksi eniten Venäjä (28) ja neljänneksi eniten Ruotsi (26).

Näet 2010-luvun kaikkien suurimpien kiekkomaiden NHL-varaukset alta tai täältä.

LUE MYÖS: Kaapo Kakko -huuma! Rangers-fanit toivottivat suomalaistaiturin äänekkäästi New Yorkiin – video

Elite Prospects

@eliteprospects
NHL drafted players by nation during the past 10 years #NHLDraft #NHL #Eliteprospects