Kasperi Kapanen joutui hyvästelemään sunnuntaina kokeneen joukkuekaverinsa, kun Toronto Maple Leafs ilmoitti kaupanneensa Patrick Marleaun Carolina Hurricanesiin.

Iso uutinen oli odotettu – Marleau oli pyörinyt siirtohuhuissa jo tovin. Kokeneen NHL-tähden siirto avaa tilaa Maple Leafsin palkkakatoon. Samalla se hyödyntää myös Kapasta, joka on neuvotellut alkukesän aikana jo uudesta sopimuksesta.

Kapanen osoitti sunnuntaina pelisilmää julkaisemalla koskettavan viestin Marleau’n suuntaan. 39-vuotias lajilegenda jättää melkoisen perinnön Torontoon – kanadalainen ehti toimia kahden vuoden aikana Kapasen ja seuran muiden nuorten pelaajien mentorina.

– En ikinä uskonut, että saisin kunnian pelata jonkun ”Pattyn” kaltaisen pelaajan kanssa. Vinkit ja opetukset, joita sain pelatessani, en unohda niitä koskaan, Kapanen kirjoittaa.

Marleau on palaamassa eri huhujen mukaan takaisin kotiseudulleen San Joseen. Eri mediat kertoivat jo, että Carolina on ostamassa konkarin sopimuksen ulos – sen takia Toronto antoi kaupassa Hurricanesille myös ykköskierroksen varauksen.

Kapanen kiittelee konkarin asennetta ja työmoraalia Toronton aikana. Siitä voi ottaa mallia myös tulevaisuudessa.

– Toivon kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi. Kiitos, olet legenda, Kapanen kiteyttää.

LUE MYÖS: VIDEO: Näin Rangersin seurajohto reagoi, kun Devils valitsi Hughesin

LUE MYÖS: Vuoden 2020 NHL-draftista povataan huipputasoista – onko tässä Suomen ykkösnimi?

LUE MYÖS: Toimittaja paljastaa: NHL:ssä flopannut Leijonat-puolustaja vaihtamassa seuraa