Vuoden 2019 NHL:n varaustilaisuus saatiin päätökseensä Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, joten nyt on aika kääntää katseita jo tulevaan.

Ensi vuoden varaustilaisuudesta on tulossa erittäin kovatasoinen, sillä kärkinimiksi povataan tällä hetkellä kanadalaishyökkääjiä Alexis Lafreniereä sekä Quinton Byfieldiä. Pelaajista etenkin Lafaniere pelasi kuluneella kaudella loistavasti, kun hän saalisti junioriliiga QMJHL:ssä peräti 104 (37+68) tehopistettä.

Suomalaisista ykköskierroksen varaukseksi povataan puolestaan ainakin Anton Lundellia, joka on pelasi jo kuluneella kaudella Liigaa HIFK:n miehistössä.

– Suomessa ollaan totuttu viimeisten kymmenen vuoden aikana siihen, että vähintään yksi suomalaisnimi on huudettu varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella. Viimeksi suomalaistalentit loistivat poissaolollaan draftin ykköskierroksella vuonna 2009. Ensi vuonna putki tuskin katkeaa, sillä päättyneellä kotimaan Liiga-kaudella HIFK:ssa paljon vastuuta saanut hyökkääjä Anton Lundell varataan hyvin todennäköisesti jo ensimmäisellä kierroksella, arvioidaan NHL.comin suomenkielisellä sivustolla.

LUE MYÖS: Kaapo Kakko -huuma! Rangers-fanit toivottivat suomalaistaiturin äänekkäästi New Yorkiin – video

LUE MYÖS: IS: Patrik Laine latasi tylyt terveiset kriitikoilleen: ”Katsovat teksti-tv:stä, ettei tullut pinnoja”

LUE MYÖS: VIDEO: Näin Rangersin seurajohto reagoi, kun Devils valitsi Hughesin

LUE MYÖS: Toimittaja paljastaa: NHL:ssä flopannut Leijonat-puolustaja vaihtamassa seuraa