Uusi rooli! Jarkko Ruutu auttaa nyt NHL-superlupauksia huipulle: ”Iso juttu on henkinen puoli”

© Kuva: Getty Images

Ex-kiekkotähti Jarkko Ruutu on löytänyt itselleen uuden roolin NHL-organisaatiosta.

Suomalaiskonkari työskentelee nykyisin Columbus Blue Jacketsin palkkalistoilla. Euroopan kehitysvalmentajan pesti tarkoittaa sitä, että Ruudulle tulee vuodessa kilometrejä melkoisesti.

Ruutu avaa uutta työtään kiinnostavalla tavalla Blue Jacketsin sivuilla. Hommaan kuuluu jatkuva kommunikointi seuran lupausten kanssa.

– Juttelen jatkuvasti heidän kanssaan ja pidän huolta, miten heillä menee. Mutta samalla olen täällä auttamassa heitä, Ruutu painottaa.

43-vuotias suomalainen lopetti oman pelaajauransa kevällä 2015. Persoonallinen hyökkääjä ehti pelata värikkäällä urallaan yli 700 NHL-ottelua. Sieltä on jäänyt paljon opetettavaa nuorille.

– Työni on auttaa Columbus Blue Jacketsia, mutta minun perspektiivistäni työni on sitä, että yritän auttaa jätkiä pääsemään sille tasolle, että he menestyvät. Usein kyse on pienistä yksityiskohdista pelissä.

Iso juttu kehityksessä tapahtuu korvien välissä. Myös kiekkomaailman huipulla moni ero tulee henkisellä puolella. Sen myös Ruutu nostaa esille.

– Iso juttu on henkinen puoli. Se, miten he reagoivat erilaisiin tilanteisiin. Kun asiat menevät hyvin – tai silloin, kun ne eivät mene niin hyvin.

Ruutu saa kehuja myös seuran NHL-lupauksilta. Suomesta NHL:ään ponnistanut Alexandre Texier kuuluu pelaajiin, jotka ovat oppineet suomalaiskonkarilta paljon.

– Hän antoi jokaisen näkemänsä pelin jälkeen apua minulle. Katsoimme yhdessä paljon videoita pelistäni ja koin, että opin paljon, Texier kiittelee.

Ruutu nostaa esille, että hänen työnkuvaansa kuuluu myös pelaajien kannustaminen ja motivoiminen. Se, että konkari katsoo pelejä ja antaa palautetta, tuo NHL:n henkisellä tasolla paljon lähemmäksi nuorten kiekkolupauksen arkea.

– Tehtäväni on tukea pelaajia. Että he kokevat olevansa haluttuja ja osa meidän juttua. Ettei NHL ole heillä kaukana. Varsinkin Euroopassa usein NHL saattaa tuntua kaukaiselta, mutta se ei ole sitä, Ruutu kiteyttää.

LUE MYÖS: Usea NHL-huippulupaus mukana! Nuoret Leijonat palaa kaukaloon nimekkäällä ryhmällä