Suomalainen ykkösvaraus jo pian Patrik Laineen joukkuekaveriksi? GM: Kultaleijona muita edellä – ”Suuri merkitys ja arvo”

© Kuva: Getty Images

Viime talvena alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittanut ja Liigan eliittiin Lukon takalinjoilla murtautunut Ville Heinola on lähempänä NHL:n portteja kuin koskaan aiemmin. Patrik Laineen edustama Winnipeg Jets nappasi honkajokelaispakin taalajäille juhannuksen varaustilaisuudessa ykköskierroksella numerolla 20.

– Haluamme vain, että hän on oma itsensä ja pelaa omaa peliään, Jetsin GM Kevin Cheveldayoffsanoi NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan aiemmin kesällä.

Heinola luuti menneellä kaudella Liigassa yhteensä 41 ottelussa. Muita miesten pelejä 18-vuotiaalle puolustajalle ei vielä ole vyölle tullut.

– Hän on pelannut miesten kanssa, joten hänen on helppo lähteä kehittämään itseään lisää. Hän on jo pelannut korkealla sarjatasolla, ja siellä saatu kokemus osoittaa, että hän pystyy pelaamaan miesten liigassa. Sillä on suuri merkitys ja arvo.

Vaikka puolustajan mennyt kausi oli pääasiassa riemua, mahtui talveen pettymyksiäkin. Suurlupaus loukkaantui kultaisissa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa.

– Mutta keskustelut scouttien kanssa ja videoiden katselu ovat vakuuttaneet minut siitä, että hänellä on erittäin, erittäin hyvä kiekkoäly.


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!