Huippuvahvistus! Leijonien NHL-lupaus valitsi Liigan Kanadan sijaan – avaa nyt syyt siirrolle: ”Ei vaikea päätös”

© Kuva: Getty Images

VIERUMÄKI. Liiga-seura Tampereen Ilves saa ensi kaudeksi mieluisan paluumuuttajan, kun nuori Lassi Thomson palaa Suomeen Pohjois-Amerikasta.

Nuori pakki viiletti vielä viime kesän juniorisarja WHL:ssä. Suomalainen loisti läpi kauden Kelowna Rocketsin takalinjoilla – se oli iso syy, miksi Ottawa Senators varasi Thopsonin jo NHL-varaustilaisuuden 19:nnellä vuorolla.

Nyt edessä on paluu kuitenkin Suomeen. Leijonat.com tapasi pakin, joka kertoo Suoraan halunneensa jo kauden päätteeksi Ilvekseen.

– Ei se kauhean vaikea päätös ollut. Olin miettinyt sitä jo kauden jälkeen. Haluan pelata miesten pelejä. Se on mulle tärkein asia kehityksen kannalta, Thomson virnistää Leijonat.comille.

Thomsonin seuravalinta herätti paljon keskustelua erityisesti Kanadassa, jossa media spekuloi, olisiko sittenkin WHL parempi vaihtoehto kuin Liiga. Nuori pakki kertoo jutelleensa Senatorsin kanssa aiheesta hyvässä hengessä.

– Keskustelimme aiheesta. He olivat hyvällä fiiliksellä asiasta. Se oli mun oma päätökseni. He kertoivat heti, että he tukevat minua omassa päätöksessäni, oli se kumpi tahansa, pakki avaa.

Kun katsoo Ilveksen kokoonpanoa, löytyy ryhmästä monta Thomsonin kaltaista nuorta kiekkolupausta, jotka odottavat Tampereelta seuraavaa ponnahduslautaa uralleen. Esimerkiksi Antti Saarela, Matias Maccelli ja kesken viime kauden saapunut Lukas Dostal ovat kaikki hyviä esimerkkejä joukkueen nuoresta uudesta kaarista.

– Se oli iso juttu päätöksessä. Siellä on junnut päässyt pelaamaan isossa roolissa. Jokainen saa mahdollisuuden. Ja jos peli kulkee, myös vastuuta tulee, Thomson kertoo suoraan.

Kesä täynnä hulinaa

Thomson pelaa tällä hetkellä Nuorten Leijonien matkassa, kun joukkue osallistuu World Junior Summer Showcase -huipputurnaukseen.

Nuoren pakin kesä on ollut melkoista hulinaa ja hälinää jo tähän mennessä. Pakki osallistui NHL-varaustilaisuuteen, Ottawan tulokasleirille. Sen ohella hän ehti kirjoittaa jo kolmen vuoden tulokassopimuksen NHL-seuran kanssa.

– Ei tässä ole oikein ehtinyt edes miettiä mitään. Kokoajan on joutunut mennä ja tulla. Aika paljon on päässyt reissaamaan – ja paljon on tapahtunut, pakki hymähtää.

Nyt ajatukset ovat Nuorten Leijonien matkassa. Joukkue aloitti pelinsä Vierumäellä kahdella harjoituspelillä. Voitot Sveitsistä ja Tshekistä maistuvat.

– Hyvä on saada heinäkuulle heti muutama peli alle. Saa vähän tatsia – tässä on ollut jonkin verran taukoa peleistä ja muutenkin jääkiekosta. Turnauksessa on tulossa paljon kovatasoisia pelejä, Thomspon povaa.

Ilari Isotalo, Vierumäki
Twitter: @IlariIsotalo