Nuorten Leijonien riveissä USA:han matkaava Anton Lundell on yksi alkavan kiekkokauden kiinnostavimmista nuorista nimistä.

17-vuotias HIFK-lupaus on alleviivattu jo monen NHL-seuran toimesta. Nuoresta hyökkääjästä povataan huippuvarausta kesän 2020 varaustilaisuuteen. Sen myötä mediakiinnostunut nuorukaisen ympärillä kasvaa varmasti hiljalleen kauden mittaan.

Leijonat.com tapasi Lundellin, joka kertoo suoraan, ettei ota liikaa paineita tukevasta. Rauhallinen nuorukainen tuntuu sisäistäneen kiekkomaailman lainalaisuudet jo nuorella iällä varsin hyvin.

– Odotan vain innolla alkavaa kautta. Tästä tulee hieno vuosi. Minun tehtäväni on pelata vain mahdollisimman hyvin, Lundell virnistää.

Kesätreeniin pieniä muutoksia

Lundell kertoo valmistautuneensa tulevaan kauteen uudella tavalla: tänä suvena harjoittelussa on painotettu kahta kohtaa: fysiikkaa ja luistelua.

Punttitreenin ohella Lundell on viilettänyt jäällä luisteluvalmentajan kanssa.

– Olen ollut tänä kesänä vähän enemmän jäällä. Tekniikkaa on hiottu. Ne ovat tärkeitä asioita varsinkin mulle, että saa sitä paremmaksi, Lundell avaa.

Luisteluharjoitteet ovat monipuolisia. Sen avulla pelaaja pystyy keskittymään esimerkiksi terän käyttöön tai luistelun tehostamiseen.

– Luisteluvalmentaja tietää ja näkee aina parhaiten vierestä, mitä asioita voi parantaa ja hioa. Sieltä on tullut paljon vinkkejä. Olen tykännyt siitä, Lundell kertoo.

Nyt nuorukainen on hypännyt tositoimiin jo Nuorten Leijonien kanssa. Lundell väläytteli osaamistaan muun muassa tiistaina Vierumälellä Tshekkiä vastaan, kun sentteri takoi maalin lähes tyhjästä. Röyhkeä nousu ja tarkka veto olivat hyvä muistutus hyökkääjän monipuolisuudesta.

– Kun menee alkulämmöille, ulkona on se +30 astetta. On se vähän erilaista. Mutta mukava saada pelit käyntiin. Tätä kuitenkin odottaa aina – ja nyt on saatu ekat pelit pois jännitettyä, Lundell hymähtää.

Lundell ja Nuoret Leijonat nähdään viikonloppuna tositoimissa USA:ssa, kun joukkue osallistuu World Junior Summer Showcase -turnaukseen.

LUE MYÖS: Nimekäs ryhmä valittu! Nuoret Leijonat osallistuu huipputurnaukseen – tässä uusi joukkue

LUE MYÖS: Tuleva kärkivaraus? Leijonien 17-vuotias superlupaus kiinnostaa jo NHL:ssä – ”Älykäs pelintekijä, vaikea horjuttaa”