Kaapo Kakon edustaman New York Rangersin jättimäisestä sopimuksestaan pari päivää sitten ulosostama puolustaja Kevin Shattenkirk etsii parhaillaan työnantajaa tulevalle NHL-kaudelle.

30-vuotias oikealta laukova puolustaja ei ole enää takavuosien tapainen siniviivapelote johtuen pitkälti hidastuneesta luistelunopeudestaan. Silti viime kaudella 73 peliin 28 (2+26) pistettä takoneelle puolustajalle löytyy ottajia, todennäköisesti parin-kolmen miljoonan kausitulot tuovalla lyhyellä sopimuksella.

The Hockey News nostaa potentiaalisimmiksi ottajiksi Winnipeg Jetsin, Buffalo Sabresin, Columbus Blue Jacketsin, Los Angeles Kingsin sekä Edmonton Oilersin. Nyt vaihtoehtojen joukkoon on nostettu myös Detroit Red Wings, jonka puolustus huutaa kokemusta sekä rightin puolen osaamista.

MLive-sivuston toimittaja Ansar Khan muistuttaa, että Red Wingsillä olisi käyttöä nimenomaan oikealta ampuville puolustajille. Seura hankki heinäkuun alussa vapailta markkinoilta tulleen Patrick Nemethin, minkä lisäksi loistokauden Liigassa pelannut Oliwer Kaski hakee pelipaikkaa NHL-kokoonpanosta tulevalla kaudella. Khan muistuttaa, että mikäli 38-vuotias seuralegenda Niklas Kronwall päättää uransa, olisi Shattenkirkille todellakin tarjolla isoa roolia Red Wingsin alakerrassa.

Se, onko Kaski saamassa kokeneesta Shattenkirkistä tulevalle kaudelle kovan haastajan Detroitiin, jää nähtäväksi.