Patrik Laineen jatkosopimus ei vielä lähelläkään? Asiantuntijalta tyly arvio

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jets ei ole vieläkään päässyt sopuun jatkosopimuksesta kahden nuoren hyökkääjätähtensä, Patrik Laineen ja Kyle Connorin kanssa.

Seuralla on palkkakatossaan yhä 17,5 miljoonaa dollaria vapaata tilaa, joskin sillä on kokoonpanossaan toistaiseksi vain 17 sopimuksen alaista pelaajaa, kun rosterissa on tilaa kaikkiaan 23 pelaajalle. Toisin sanoen seuran on Laineen ja Connorin lisäksi kiinnitettävä riveihinsä vielä useita muitakin pelaajia.

Winnipeg Free Pressin toimittaja Mike McIntyre arveleekin tuoreessa artikkelissaan, ettei Laineen tai Connorin sopimustilanne ratkea vielä ainakaan seuraavan kuukauden sisällä – ainakaan ilman uusia pelaajakauppoja.

Jetsillä on tällä hetkellä sopimuksen alla ainoastaan kahdeksan hyökkääjää. Toisin sanoen joukkueelta puuttuu vielä yli kentällisen verran hyökkääjiä. Puolustuksen tilanne näyttää sentään valoisammalta, kun seitsemän puolustajaa on jo kiinnitetty sopimukseen myös tulevan kauden osalta.

Myöskään potentiaalisia siirtokohteita seuralta ei tilan tekemiseksi palkkakattoonsa liiemmin löydy, eikä GM Kevin Cheveldayoff halua taatusti luopua kovan vaihtoarvon omaavasta Nikolaj Ehlersista, jonka vuosipalkka on kuusi miljoonaa taalaa. Ainoa järkeenkäypä vaihtoehto olisi luopua 4,125 miljoonaa kaudessa tienaavasta hyökkääjä Mathieu Perreaultista, joskin tämä tekisi jälleen uuden loven hyökkäysarsenaaliin.

Kauteen lähteminen ilman Lainetta ja Connoria olisikin seuralle lähes katastrofaalinen skenaario.

LUE MYÖS: NHL-puolustaja lataa kovaa tekstiä taalaliigan päätöksestä vetäytyä olympialaisista: ”Jos minut ryöstetään toistamiseen…”


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!