Tampereen Ilves nappasi lauantaina seurahistoriansa ensimmäisen Decens Cupin voiton, kun HIFK kaatui finaalissa maalein 6-4.

Ilves karkasi ottelussa kahden erän aikana ratkaisevan tuntuiseen johtoon, kun viimeiseen erään lähdettiin lukemista 6-1. Päätöserässä HIFK saikin kirin aikaiseksi, mutta tällä kertaa se ei riittänyt, kun takaa-ajettavaa oli liikaa.

Ilves sai ottelussa laajalla rintamalla onnistumisia, sillä peräti 11 pelaajaa pääsi tehopisteille. Myös HIFK:lta peräti yhdeksän miestä keräsi tehopisteitä.

Tamperelaisseura sai ottelussa myös ikäviä uutisia, kun Teemu Lepaus ja Teemu Rautiainen joutuivat jättämään kamppailun kesken. Hyökkääjien tilanteista ei ole vielä toistaiseksi tarkempia tietoja.