Asiantuntijat ylistävät Kaapo Kakkoa – suomalainen valmis NHL:ään: ”Ei tarvitsisi kehittyä enää fyysisemmäksi tai nopeammaksi”

© Kuva: Getty Images

NY Rangersiin juhannuksena ykköskierroksella kakkosena varattu Kaapo Kakko sai NHL Tonight -ohjelmassa asiantuntijakaksikolta Mike Johnson – Sam Cosentino vuolaat kehut.

He antavat ymmärtää uskovansa Kakon olevan valmis NHL:ään.

–  Kakon ei tarvitsisi kehittyä enää fyysisemmäksi tai nopeammaksi.

Lisäksi taalajäillä yhteensä lähes 700 koitosta pelannut Johnson ja selostaja Cosentino olivat ällistyneen oloisia suomalaisen otteista toukokuussa pelatuissa Slovakian kultaisissa MM-kisoissa.

– Me kaikki näimme, mihin hän pystyi MM-kisoissa. Usein voi kestää kauden tai kaksi, että tottuu pelaamaan NHL-pakkeja vastaan.

– Niin kuitenkin käy silti.

MM-kisat olivat oiva näyteikkuna. 18-vuotias laituri paukutti pinnat 6+1=7 voittaen jo kolmannen maailmanmestaruuden. Aiemmat olivat tulleet alle 20- ja 18-vuotiaiden kekkereissä.

– Hän pelasi upeasti, selostaja ylisti.

Kakko voi Johnsonin mukaan pärjätä nykyisellä pelityylillään. Kaksikko näki, että Kakon vahvuuksia ovat koko ja sen myötä kiekon suojaaminen sekä luistelutaito.

Niistä on iloa NY Rangerissa, joka on asiantuntijoiden mielestä hyvä paikka Kakolle.

– Kyseessä on nuori joukkue, jossa Kakko pääsee pelaamaan taitavien hyökkääjien kanssa. MM-kisojen aikaan ei ollut täyttä varmuutta siitä, pitäisikö NHL-draftissa ykkösenä varata Kakko vai Jack Hughes, Johnson murjaisi.

Cosentino antoi melkoisen piikin jenkin varanneen New Jersey Devilsin suuntaan.

– Monien laskuissa Kakko oli mahdollisesti ykkönen – muttei New Jerseyssä.


PÄIVÄN VIHJE: HIFK – KÄRPÄT

HIFK:n yllä leijuu pelottavan paljon kysymysmerkkejä! Syttyykö Kärpät jälleen uuteen liekkiin?