Vahvistus tuli – kiekkopersoona Marko Jantusen poika jättää liigajoukkueen: ”Kaikki huippupelaajan elementit”

© Kuva: Juha Tamminen

Mestiksessä pelaava turkulainen TUTO tiedotti nettisivuillaan peräti viidestä uudesta pelaajasopimuksesta. Joukkue hankki riveihinsä neljä uutta hyökkääjää ja yhden pakin.

Mielenkiintoisin nimi on laituri Jonne Jantunen. Pelicansista saapunut hyökkääjä on legendaarisen kiekkopersoona Marko Jantusen poika. Nuori ehti pelaamaan lahtelaisjoukkueessa Liigaa 24 kamppailussa tehoin 1+6=7.

– Jantusella on kaikki huippupelaajan elementit olemassa. Häneltä löytyy liikettä, pelisilmää, taitoa ja tyyliä, mutta fysiikan puolella on vielä hommia tehtävänä. Ensi kauden ehdottomana tavoitteena on lopullinen läpimurto miesten peleihin, urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola kommentoi.

Pelicansilla oli tiistaina outo päivä, kun joukkue menetti toisenkin pelaajan. Ykkösvahti Jakub Skarek suuntasi Tsekkiin.

TUTO:n muut uudet hyökkääjät ovat RoKista tuleva Aleksi Poikola, rapakon takaa Univ. of North Dakotasta kotimaahan palaava Joel Janatuinen ja Jokereista siirtyvä Erik Embrich. Uusi pakki puolestaan on TPS:stä lainalle tuleva Nuutti Viitasalo. Hän on pelannut TUTO:ssa tosin aiemminkin.

Jantusen lisäksi yksi viisikon mielenkiintoisimmista tapauksista on Janatuinen. NCAA:ssa neljä kautta pelannut laituri pääsi juhlimaan sarjan mestaruutta kaudella 2015-16.