Oho! Liiga-seuran kapteeniksi melkoinen yllätysnimi – tuli puun takaa myös nuorukaiselle itselleen

© Kuva: Ilari Isotalo

Jyväskylän JYP tiedotti torstaina nimenneensä puolustaja Juuso Vainion seuran uudeksi kapteeniksi. JYPin varakapteeneina toimivat ensi kaudella hyökkääjät Jani Tuppurainen sekä Miska Siikonen.

24-vuotiaan Vainion valintaa voidaan pitää ehkä pienoisena yllätyksenä, sillä vaihtoehtona oli myös Liigan vanhin pelaaja, Jani Tuppurainen. 39-vuotias JYP-ikoni on edustanut seuraa jo 10 kauden ajan.

Vainion valinnalla JYPin johto haluaa korostaa selvästikin nuorten pelaajien merkitystä.

Hämeenlinnasta kotoisin oleva Vainio on alkujaan HPK:n kasvatti ja hän aloittaa nyt viidennen kautensa JYPin riveissä.

JYPin tiedote:

Juuso Vainio (24v., 86 kg / 185 cm) on HPK:n kasvatti, joka siirtyi Bluesista JYPiin kaudella 15-16. Vainio on pelannut miesten maajoukkueessa 14 ottelua ja Liigaa 273 ottelua. Vainio ei ole pelannut urallaan ainuttakaan Mestis-ottelua, vaan siirtyi kohtalaisen harvinaisesti A-Nuorista suoraan Liigaan. Vainio on U20-Nuorten maailmanmestari kaudelta 13-14.

Jani Tuppurainen (39 v., 80 kg / 180 cm) on kulkenut pitkän tien pohjoisesta, monen sarjatason ja monen joukkueen kautta, JYPin kivijalaksi. Tuppurainen on pelannut miesten maajoukkueessa 11 ottelua, KHL:ää 39 ottelua, Liigaa 666 ottelua ja Mestistä 112 ottelua. Tuppurainen on tällä kaudella Liigan vanhin pelaaja.

Miska Siikonen (23 v., 93 kg / 190 cm) aloittaa ensimmäisen kautensa JYPissä ja saa välittömästi luottamusta valinnalla kapteenistoon. KooKoon kasvatti siirtyi Jyväskylään Pelicansista. Siikonen on kauden 15-16 U20-Nuorten maailmanmestari. Liigaa on pelattuna 164 ottelua ja Mestistä 18 ottelua.

Juuso Vainio kertoo yllättyneensä kapteeninvalinnasta, mutta pitää itseään johtajatyyppinä. Vainio kokee valinnan kertovan seuran halusta tehdä asioita uudella tavalla ja saada nuorennusta aikaan. ”Henkilönä olen aina ollut tiimin jätkä ja tullut toimeen kaikkien kanssa. Haluan ammentaa kokemuksia kapteeneista, joiden kanssa olen pelannut, mutta olla ehdottomasti oma itseni”, Vainio toteaa.

Kapteenina toimiminen tarkoittaa Vainiolle suoraselkäistä tekemistä ja tunnollisuutta. Itseltä vaatiminen on esimerkki muille. Tuore valinta jäsentyy pikkuhiljaa vastuun ja työtehtävien muodossa. ”Pelillisiä vaikutuksia en valinnalla näe olevan. Enemmän vaikutukset näkyvät arkipäivän tekemisessä ja niistä vastuun ottamisessa. Jokapäiväinen työ ratkaisee, kuinka hyviä olemme itse peleissä. Pitää alkaa käyttää enemmän ääntä myös pukukopissa”, Vainio pohtii ja kertoo lopuksi pitävänsä haasteista.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.