HELSINKI. Viasat paljastaa palkanneensa alkavan KHL-kauden kiekkolähetyksiin kiinnostavan nimen, kun Miss Suomi 2018 Alina Voronkova vahvistaa KHL-kiekkolähetyksiä.

Mediayhtiö tiedotti Jokereiden mediapäivän yhteydessä uusista asiantuntijoistaan. Kommentaattoreina lähetyksissä jatkavat tutut asiantuntijat Jukka Jalonen, Esa Pirnes ja Antti-Jussi Niemi. Suomenkielisistä selostuksista vastaavat Antti Mäkinen, Tero Kainulainen sekä Nuutti Vihtilä.

Studiossa hommaa juontaa tuttuun tapaan Iiro Harjula. Hänen ohellaan hommaa hoitaa myös Tuomas Meling, joka on Viasatin katsojille tuttu lukuisista urheilulähetyksistä viime vuosilta.

Voronkovalle on kaavailtu roolia venäläisten pelaajien ja seurojen kuulumisten avaajana. Hän taitaa venäjän kielen – sen ohella myös eri maiden kiekkokulttuuri on hänelle tuttua.

– Hän on hyvä lisä porukkaamme. Hän osaa venäjää täydellisesti, kiekkoselostaja Mäkinen kehuu.

Tuore vahvistus odottaa myös itse kiekkohommiin pääsyä. Voronkova on päässyt seuraamaan läheltä pelaajan arkea hyvinkin läheltä.

– Mieheni (Joonas Hurri) kautta olen päässyt tutustumaan jääkiekon kiehtovaan maailmaan eri puolilla maailmaa kuten Ruotsissa, Kiinassa, Venäjällä, Japanissa, Tanskassa sekä tietenkin Suomessa.

LUE MYÖS: Hitti vai huti? Jokerit paljasti uudistetut pelipaitansa – ”Haluttiin lähteä puhtaalta pöydältä”

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo