Yksi kesän suurimmista pähkinöistä Winnipeg Jetsin sisällä on ollut tähtihyökkääjäkaksikon Patrik LaineKyle Connor sopimuskuviot. NHL-kausi alkaa lokakuussa, eikä kummallekaan ole vielä rustattu jatkopahveja.

Jets-luotsi Paul Maurice toivoo luonnollisesti, että duolle olisi tehty sopimukset ennen kauden alkua. Päävalmentaja puhui aiheesta NHL:n virallisilla kotisivuilla.

– Olemme toiveikkaita sen suhteen, että sopimukset ovat allekirjoitettuja kiekon pudotessa jäähän. Haluan ehdottomasti kaikkien olevan leirillä, ja toivon todella, että kaikkien sopimusasiat ovat kunnossa kauden alkuun mennessä, luotsi painotti.

Päävalmentaja osaa asennoitua hyökkääjien asemiin. Maurice tiesi sen, että paineet kasvavat kummankin pelaajan kupolissa kauden lähestyessä.

– Ulkopuolisen silmiin tämä saattaa näyttää siltä, että jokin olisi vialla, kun sopimuksia ei ole allekirjoitettu näille äijille.

Maurice on puhunut suojattiensa kanssa, muttei oikeastaan sopimussuhteista. Sekä Laine että Connor tietävät, mitä heidän on tehtävä.

– Kävin tätä läpi viime kesänä, ja tämähän on tavallaan vain osa liiketoimintaa. Kaikki tietävät, että he eivät ole ainoat kaksi samassa jamassa olevaa kundia. Liigassa on monia muitakin vastaavassa tilanteessa olevia kavereita.

– Tämä nyt vain sattuu olemaan osa NHL:ää.

Laineen ura taalajäillä on ollut kaikkiaan vakuuttava, vaikka päättynyt sesonki menikin vihkoon pitkien kuivakausien takia.

Suomalainen on paukuttanut NHL:ssä kolmen kauden aikana 237 runkosarjan pelissä tehot 110+74=184, 23 pudotuspeliottelun saldo on 8+8=16.

Näyttöjä on annettu. Sen tietää suomalainenkin.

– Fiilis on luottavainen. Olen tehnyt kolmen vuoden aikana sen ja enemmänkin, mitä haluaisin. Ei ole epävarma olo, Laine sanoi Leijonat.comille aiemmin elokuussa Lahdessa.