NHL-seuransa Toronto Maple Leafsin kanssa kesällä kolmen vuoden jatkosopimuksen solminut Kasperi Kapanen kuuluu eittämättä NHL:n nopeimpien pelaajien joukkoon.

Pension Plan Puppets -kiekkosivusto teki suomalaishyökkääjästä kattavan analyysin, jossa se nosti kuopiolaisen ehdottomaksi ykkösvahvuudeksi nopeuden lisäksi kyvyn viedä peliä jatkuvasti oikeaan suuntaan.

Vauhdin lisäksi Kapasen röyhkeys kontakti- ja kulmatilanteissa keräsi kehuja. Sivusto muistuttaa myös, kuinka alunperin lähes puhtaasti hyökkäyspään ominaisuuksillaan ykköskierroksen varaukseksi nousseesta Kapasesta on kasvanut Pohjois-Amerikassa luotettava alivoimapelaaja.

Myös Kapasen heikkoudet kaukalossa on helppo tunnistaa.

– Hän onnistuu harvemmin huijaamaan vastustajiaan oveluudella. Kädet ja pää eivät aina pysy jalkojen tahdissa. Toisaalta on muistettava, että mikäli ne pysyisivät, hän ei olisi Kasperi Kapanen. Hän olisi Connor McDavid, sivusto arvioi suomalaisen heikkouksia.

23-vuotias kuopiolainen on joka tapauksessa paikkansa NHL:ssä ansainnut, mistä kertoo tulevista kolmesta kaudesta maksettava 3,2 miljoonan dollarin vuosipalkka.

LUE MYÖS: Jarmo Kekäläinen paljastaa: oli lähellä hankkia takavuosien NHL-supertähden kesken viime kautta!