Tappara on saanut alkavan kauden alla kovan vahvistuksen treeneihinsä.

Joukkue julkaisi sosiaalisessa mediassa videon Patrik Laineen hyppäämisestä joukkueen treeneihin. Vahvistus on varmasti mieluisa: Laine on paukuttanut kolmen NHL-kautensa aikana 110 maalia Winnipeg Jetsin matkassa.

Nyt nuorukainen on kuitenkin yhä ilman sopimusta. Laine on neuvotellut Jetsin kanssa kesällä uudesta NHL-diilistä – ilman tulosta.

– Veikkaan, ettei olla vielä lähellä. Olisin siitä kyllä jotakin kuullut, Laine itse kommentoi elokuun alussa Leijonat.comille.

Varsinkin kanadalaismediassa Laineen sopimusneuvottelut ovat herättäneet paljon spekulaatiota. Eri leireistä on tippunut lähes viikoittain uutta tietoa ja pohdintaa – eri tahot ovat epäilleet Laineen ja Jetsin haluavan lyhyttä uutta sopimusta.

Laineella ja muilla rajatuilla pelaaja-agenteilla on joulukuuhun asti aikaa neuvotella sopimuksesta.

– Näytöt olen antanut. Kolmessa kaudessa olen tehnyt 110 maalia. Olen näyttänyt, mihin pystyn. Ei ole yhtään epävarma olo.

Hyppy treeneihin tuskin herättää vielä siirtospekulaatioita. Laineen kanssa treenaaminen voi olla melkoinen piristysruiske varsinkin Liiga-joukkueen nuorisokaartille. Moni ryhmän huippulupaus voi ottaa varmasti mallia maalitykin menosta.